hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti'nin Mersin adayı Mustafa Sever beldelerde projelerini anlattı

    AK Partinin Mersin adayı Mustafa Sever beldelerde projelerini anlattı
    expand

    AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sever, seçim çalışmaları kapsamında belde ve köylerde vatandaşlarla buluştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gözne ve Ayvagediği beldelerini ile Değirmendere, Şahinpınarı, Çandır ve Puğ köylerine giden Mustafa Sever, projelerini anlattı.

    Mersin'in hizmet ve yatırım noktasında çok gerilerde kaldığını belirten Sever, şöyle konuştu:

    "Ülkemiz 2002 den bu yana çok yol kat etti. Ülkemiz bu kadar hızlı gelişirken Mersin neden geride kaldı? Çünkü Merkezi hükümetin tek başına yatırımları yetmedi yetmiyor, merkezi hükümetle birlikte belediyelerin de hizmeti şart. Vatandaşa okul, hastane, yol projeleri için engel çıkaran bir zihniyete Mersin emanet edilebilir mi? Akdeniz tesislerin yapımında tek bir kuruşları ve destekleri olmamasına rağmen, Akdeniz Oyunları'nı beceremeseler de rezil olsalar diye ellerini ovuşturdular. Şimdi de hiç utanmadan, sıkılmadan Akdeniz Oyunları'na sahip çıkıyorlar. Vatandaşın sağlık hizmetini engelleyen, özel sektörü, yatırımcıları kaçıran, Mersin'in evladını işsizliğe mahkum eden bu sağlıksız zihniyete Mersin'i emanet edemeyiz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mersin'e yatırımcı gelmemesinin nedeninin alt yapı eksikliği ve belediyelerin taleplere cevap vermemesi olduğunu belirten Mustafa Sever, şu görüşleri dile getirdi:

    "Ekonomi Bakanlığı olarak Mersin'e defalarca yatırımcı gönderdik. Yatırımcı Mersin'e geldiğinde Organize Sanayi Bölgesi alt yapı eksikliği, belediyelerin bürokraside çıkardığı engeller ve hiçbir hizmet vermemesine rağmen yatırımcıdan çeşitli taleplerde bulunmalarından dolayı yatırımcı Mersin'de yatırım yapmaktan vazgeçti. Bu denli geri kalmışlık, yatırım ortamının hazırlanmamasından, yatırımın istihdamın olmamasından kaynaklanıyor. Bizler büyükşehri teslim aldığımızda bu belediye yönetimlerinin tam aksine yatırımcıya her türlü kolaylığı sağlarken ihtiyacı olan hizmetleri ayaklarına götüreceğiz."




    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow