hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Asım Güzelbey'e barış sertifikası verildi

    Asım Güzelbeye barış sertifikası verildi
    expand

    Dünya Vatandaşlar Örgütü (WCO) tarafından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'e barış sertifikası ve madalyası verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Başkan Güzelbey ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fuat Özçörekçi'ye, WCO tarafından İpek Yolu Forumu başta olmak üzere dünya insanlarının ortak mirası olan tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkma çabaları, bu süreçte ipek yolunun önemli kentleri ile kurdukları işbirlikleri, insanları birbirlerine yakınlaştırıcı girişimleri ve dünya barışına yaptıkları katkılardan dolayı barış sertifikası ve madalyası verildi.

    Açıklamada görüşlerine yer verilen WCO Başkanı Young Hook Kwaak, Güzelbey ve ekibini tanıdıktan sonra dünyaya bakış açısının değiştiğini kaydetti.

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin globalleşen bir dünya anlayışına yerel bir bakış açısı kazandırarak yeni bir kavramı, anlayışı hayata geçirdiğini belirten Kwaak, "Bu insanlar dünya barışına ve dostluğa imza atan çok değerli insanlar. Onlar ile bu projeyi yapmaktan son derece mutluyum" ifadelerini kullandı.

    Konuşmanın ardından Kwaak, Başkan Güzelbey ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Özçörekçi'ye barış sertifikası ve madalyasını verdi.

    Başkan Güzelbey ise Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı kararla Kwaak'a fahri hemşehrilik beraatı ve meclis kararını taktim etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow