hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Irkçılık karşıtı tanınan ünlü fotoğrafçı Ku Klux Klan üyesi çıktı

    Irkçılık karşıtı tanınan ünlü fotoğrafçı Ku Klux Klan üyesi çıktı
    expand

    Danimarka'nın dünyaca ünlü foto muhabiri Jacob Holdt'un Ku Klux Klan üyesi olduğu ortaya çıktı. Kendisini her zaman ırkçılık karşıtı olarak tanıtan Jacob Holdt, ırkçı olduğu için değil, Ku Klux Klan üyelerini tanıdığı için örgüte üye olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Jacob Holdt, Ku Klux Klan'ın kanlı geçmişini bildiğini ve ırkçılığını desteklemediğini belirterek, görev için gittiği ABD'de bir Ku Klux Klan üyesi ile tanıştığını ve onun evinde kaldığını söyledi. Holdt, şöyle dedi:

    "Kendisini insan olarak çok sevdim. İnsanlarla birlikte olunca onları tanımaya ve sevmeye çalışıyorum. ABD'de tutuklu bulunan bir Ku Klux Klan üyesinin eşine zor zamanında yardım etmek için evlerinde yaşadım. Çok kötü olan evlerinin temizlenmesi ve tadilatına yardım ederken tutuklu olan şahsın Ku Klux Klan üyelerini kaydettiği bir defter buldum ve adımı listeye yazdım. Eşi benim davranışıma sevinerek ilk kez ırkçılık karşıtı bir kişinin örgüte üye olduğunu söyledi. Ku Klux Klanların kukuleta giymeleri ve ellerinde meşale taşımalarının anlamı yardım istemeleri anlamına geliyor. Zaten artık zencileri öldürmüyorlar. Ben ırkçı değilim, sadece tanıdığım Ku Klux Klan üyelerini şahıs olarak sevdiğim için üye olmuştum."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1971-75 yıllara arasında ABD'yi karış, karış gezerek zenginler ve fakirlerin yaşamlarını inceleyip yazdığı kitapla tüm dünyada tanınan Jacob Holdt, ne Ku Klux Klan üyeleri ne de zencilere karşı nefret duymadığını söyledi. Jakob Holdt'un Ku Kulux Klan üyesi olması ülkede şaşkınlık yarattı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow