hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Köpekli Kadın'ın evinden 5 kamyon çöp çıktı

    Köpekli Kadının evinden 5 kamyon çöp çıktı
    expand

    Adapazarı'nda sokak köpekleriyle dolaştığı için "Köpekli Kadın" diye anılan Lütfiye Çakır'ın evinden 5 kamyon dolusu çöp boşaltılırken, evin sokak hayvanları için barınak gibi kullanıldığı da ortaya çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mahalle sakinlerinden gelen şikayet üzerine, şehirde sokak köpekleriyle dolaşan Lütfiye Çakır'ın evinde, belediye meclisinin aldığı kararla Zabıta Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Sahipsiz Hayvanlar Geçici Bakımevi ekipleri tarafından inceleme yapıldı. Belediye ekiplerinin çalışmalarına Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekipleri, Sakarya Emniyet Müdürlüğü asayiş ekipleri, 112 Acil Servis ekipleri de katıldı.

    Adapazarı Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri 2 katlı eve girdiklerinde gördükleri manzara karşısında şok oldu. Sokak hayvanlarının adeta barınağı olan evin çöplüğü andırdığı görüldü. Ekiplerin boşalttığı evden 5 kamyon dolusu çöp çıktı. Daha önce de belediye ekipleri tarafından 5 kez boşaltılan çöp evden çıkan gelinlik ve tören elbiseleri dikkat çekti. Evin içinde kedi ve köpeklerle birlikte yaşayan Lütfiye Çakır, ekipler geldiği sırada evden kaçtı. 

    HAYVANLAR BARINAĞA GÖTÜRÜLECEK

    Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Hem evinde hem de sokakta köpekleriyle gezerek çevreye zarar veren Lütfiye Çakır'ın evini, belediyemizin encümen kararı ile boşaltıyoruz. Mahalle halkı buradan geçerken ağzını kapatarak geçiyordu. Bu sorunu bugünkü çalışmayla ortadan kaldıracağız. Evi tamamen boşalttıktan sonra dezenfekte ederek gerekli dış bakımını yapacağız. Buradan aldığımız köpekleri belediyemizin Sahipsiz Hayvanlar Geçici Bakımevi'ne götüreceğiz. Orada sağlık kontrollerinden geçirilerek aşıları yapılacak. Ev sahibi Lütfiye Çakır'ı da sosyal hayata kazandırmak için uğraş vereceğiz." 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Haftanın stresini atan 17 kedi!

    İki aileyi 9 yıl boyunca idare etti

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow