hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye'nin en büyük ödüllü yarı maratonu

    Türkiyenin en büyük ödüllü yarı maratonu
    expand

    5'inci Uluslar arası Adana Kurtuluş Yarı Maratonu startına saatler kala, ülkemizdeki bugüne kadar yapılan yarı maratonlar içinde en fazla para ödülü dağıtılan maraton yarışı olarak tarihe geçmeyi başardı. 4 Ocak Cumartesi yapılacak olan Uluslar arası Adana Kurtuluş Yarı Maratonu'nda tam 150 bin TL para ödülü dağıtılacak bu rakam ülkemizdeki emsal yarışlar içinde rekor miktar olarak kayıtlara şimdiden geçildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    6 yabancı ülkenin iddialı atletlerinin katılacağı yarı maratonda şuana kadar 1200 sporcunun kayıt yaptırdığı söylendi... Tüm yarışmacılara madalya, tişört, çanta ve katılım belgesi de verilecek. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Gençlik ve Spor Daire Başkanı Mehmet Ali Arslan ile ekibinin hummalı çalışmaları neticesi dev yarışma için tüm hazırlıklarının bitirildiği şehir olarak nefeslerin tutulduğu belirtildi.

    Avrupa şampiyonu olan Türk atletler de Adana'da

    Büyük şehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Hem Adana'mızın hem de Türkiye'mizin tanıtımı için önemli olan 5. Uluslar arası Adana Kurtuluş Yarı Maratonu'na destek veren tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Önümüzdeki dönemlerde Adana'ya yakışan etkinliklere imza atmaya devam edeceklerini belirten Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Türkiye Atletizim Federasyonu'nun büyük desteği ile Dünya Maraton Birliği faaliyet programına Adana Kurtuluş Yarı Maratonu alınacaktır. Pazar günü yapılacak koşuda Azerbaycan, Ukrayna, Kenya, Etiyopya ve Fas gibi atletizimde önemli ülke sporcular kıyasıya yarışacak" diye konuştu.   

    Bulgaristan'ın Samokov kentinde gerçekleştirilen Avrupa Kros Şampiyonası'nda önemli dereceler elde eden Ali Kaya, Polat Arıkan, Vedat Günen ve Cihat Ulus gibi atletlerin Adana'da ki yarı maratonda yarışacakları ve Adana halkının çok kaliteli bir maraton izleyecekleri açıklandı...

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow