hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşverenlerin yüzde 56'sı yeteneklileri elde tutamıyor

    İşverenlerin yüzde 56sı yeteneklileri elde tutamıyor
    expand

    Towers Watson'ın küresel olarak düzenlenen Yetenek Yönetimi ve Ödül Araştırması'na katılan şirketlerin yüzde 65'i performansı ve potansiyeli yüksek çalışanları çekmekte zorlandığı belirtiyor. Katılımcıların yüzde 56'sı ise bu özelliklere sahip çalışanları ellerinde tutmakta zorlandıklarını söylüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünyanın önde gelen danışmanlık şirketlerinden Towers Watson'ın Küresel Yetenek Yönetimi ve Ödül Araştırması, yetenekli çalışan bulmak ve elde tutmak konusunda sıkıntı çeken işverenler ile çalışanlar arasındaki kopukluğun yüksek olduğunu gösteriyor.

    Dünyanın farklı yerlerinden bin 637 şirketin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmaya göre işe alım işlemlerinde bir artış olduğu görülüyor. Araştırmaya katılan küresel işverenlerin yüzde 48'i işe alım işlemlerinin bir önceki yıla oranla arttığını vurgularken, yüzde 15'i işe girişlerin dikkate değer şekilde arttığını ekliyor.

    Araştırmaya katılan her üç kişiden ikisi, yani katılımcıların yüzde 65'i, performansı yüksek çalışanları çekmek konusunda geçtiğimiz iki yıla kıyasla daha yetersiz kaldığını söylüyor. Paralel bir şekilde katılımcıların yüzde 64'ü potansiyeli yüksek çalışanlara cazip gelmek konusunda zorlandıklarını ekliyor.

    Towers Watson'ın gerçekleştirdiği araştırma, işverenlerin ellerindeki elemanları tutmakta da zorlandığını gösteriyor. Katılımcıların yüzde 56'sı, potansiyeli yüksek çalışanları tutmakta zorlanırken, yüzde 54'ü en iyi performans sergileyenlerin şirkette kalmalarını sağlamanın zorluğuna dikkat çekiyor.

    Towers Watson Türkiye danışmanlarından İrem Yelkenci, yetenekli çalışanların iş değiştirme oranlarının yükseldiği bu dönemde yetenekli personelleri çekmek ve elde tutmak isteyen işverenlerin çalışanların nelere önem verdiğini anlamasının çok önemli olduğunu söyledi.

    Yelkenci, "İşverenlerin çoğu ücretin çalışanların bir şirkete girmesi ve orada çalışmayı sürdürmesi için en öncelikli konu olduğunu sanıyor. Oysa çalışanların beklentileri farklılaşır; akılcı olan çalışan profilinin analizini iyi yapmak ve işveren değer önermesini ona göre kurgulayabilmektir" dedi.

    66. Emmy ödülleri sahiplerini buldu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow