hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    4. İstanbul Uluslararası Dans Festivali yarın başlıyor

    4. İstanbul Uluslararası Dans Festivali yarın başlıyor
    expand

    Dünyada en çok ilgi gören ilk üç festivalden biri olan İstanbul Uluslararası Dans Festivali (IIDF), 1 - 6 Nisan 2015 tarihleri arasında Hilton İstanbul Bosphorus Kongre Merkezi'nde düzenlenecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Festival, 02 Nisan Perşembe akşamı Kübalı salsa gurubu Freddy Clan ve Yanssel &Los Amigos Latin Orkestrası'nın konseri ile başlayacak.

    Festivalin karnaval yürüyüşü ise tüm dansçıların katılımıyla 3 Nisan'da yapılacak ve Festival Merkezi olan Hilton İstanbul Bosphorus Kongre Merkezi önünden kortej eşliğinde Nişantaşı Abdi İpekçi Bulvarı'na kadar yürüyüş yapılacak.

    4. İstanbul Uluslararası Dans Festivali yarın başlıyor


    Yine cuma akşamı Dünyaca ünlü La Maxima 79 Konseri, 04 Ninsan Cumartesi akşamı ise 19.00 - 21.30 arasında Türkiye'nin dört bir tarafından Zumba eğitmenlerinin katılımı ile Şiddete Karşı Zumba Fitness etkinliği gerçekleştirilecektir.

    80 ülkeden katılacak binlerce dans sever 4 gün boyunca gündüzleri saat 10.30 - 19.30 arasında, ABD, Güney Amerika, Avrupa ve Balkan ülkelerinden davet edilen Dünyaca ünlü eğitmenlerden farklı dans türlerinde 150'nin üzerinde dans dersleri alma (Latin Danslarının tamamı, Zumba, Tango, Samba, Flamenco, Hip Hop, Oryantal, Jazz Dans, Sirtaki, Lindy Hop, Rock'n Roll, Zeybek, Roman Havası vb.) akşamları ise 21.30 - 01.00 arasında yerli ve yabancı ünlü dans guruplarının gösterilerini izleme şansına sahip olacaklar.

    Ayrıca 01.00 - 07.00 arasında ise her gece 12 ayrı salonda gerçekleştirilecek partilerde gündüz öğrendikleri figürleri dans ederek geliştirme fırsatı bulacaklar.

    Festivalin en anlamlı gösterilerinden biri olan aşılamayacak hiç bir engelin bulunmadığını anlatmayı amaçlayan Sanat Danışmanlığını Tan Sağtürk'ün üstlendiği Dans Projesi : "Rüya ve Maskeler" gösterisi gerçekleştirilecektir. Gösteriden sonra gerçekleştirilecek "Ünlüler ile Dans" etkinliğinde, festivale katılan dünyaca ünlü dansçılarla dans etmek isteyenler 5 TL'lik bilet alıp ünlülerle dans edebilecek ve gece sonunda elde edilecek gelir JCI Kültür Derneği'nin "Kanserli Bebeklere Yardım" Projesine bağışlanacak.

    Ayrıca son dönemlerde ülkemizde ve dünyada kadına karşı şiddetin git gide arttığı bu dönemde bizlerde pek tabi bunun karşısında olduğumuzu anlatmak istedik. Bu nedenle "Kadına Karşı Şiddete Hayır" temalı gösterisi Ezgi Zaman cumartesi gecesi sahnede olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow