hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ben Kingsley: "Bütün seslendirmeyi yattığım yerden yaptım"

    Ben Kingsley: Bütün seslendirmeyi yattığım yerden yaptım
    expand

    Hollywood'ta ödül törenleri mevsimine doğru yaklaşılırken, animasyon dalında "Boxtrolls" bütün ödülleri toplayacak gözüküyor, filmin başrol seslendiricisi olan, İngiliz asıllı aktör Sir Ben Kingsley Barbaros Tapan ile Hollywood'a konuştu .

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Barbaros Tapan: Harika bir animasyon olmuş, siz bu role hazırlanırken "Archibal Snatcer" rolü için sesinizi nasıl bir hazırlıktan geçirdiniz?

    Ben Kingsley: Bu işe başladığım zaman ilk olarak dikatimi çeken, Archibal karakterinin fiziksel görüntüsü oldu. Çizgi hali çok iyi yapılmış. Benim şu anki fiziğimden çok farklı bir vücut. Archibal'n ses tonunu çıkarabilmem için ses tonunun vücudun başka bir bölgesinden gelmesi gerekiyordu. Archibal'ın büyükçe bir göbeği var, bizim yaptığımız aktörlük meselesinde çalışma sırasında setlerde etrafınızda çok fazla değişik insanlar oluyor, çoğu zaman büyük bir ekip ile birlikte çalışıyoruz. Bu iş sırasında sette vücut hatları Archibal'a benzeyen bir bey vardı. Ben de onun hareketlerine, konuşma tarzına dikkat etmeye başladım, yalnız tek bir sorun vardı, kendisi fazla iyi niyetli ve kibar bir kişiydi. Archibal'ın çıkaracağı ses tonunun ise daha çok narsist, kendisini beğenmiş, zalim olması gerekiyordu. Bunu ne ayakta konuşurken ne de otururken çıkaramıyordum. Bunu yattığım yerden deneyince istediğim tonlamaları, karaktere uygun ses tonunu yakaladım. Bütün seslendirmeyi yattığım yerden yaptım, zaten karakterin hareketlendirilmesi işi animasyonculara kalıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BT: Archibal karakter gereği kötü bir adam, bu tip karakterlere hayat verirken aktör olarak nasıl bir hissiyat taşıyorsunuz ?

    Ben Kingsley: Filmlerde çoğu zaman bu tip kahramanların genç yaşta yetim kalmış, ailesiyle fazla bir ilişkisi olmadığını varsayarak, bu karakteri alıp hikaye içerisinde onun sesini duymaya çalışmalısınız, bu tip daha ince yapılmış bir çok önemli eserler var, örnek vermek gerekirse, Grimms'in "Fairy Tales", Shakespeare ve Charles Dickens'ın eserlerinde hep bu tip genç insanların sorunları vardır, zaten bu olmazsa hikaye olmaz. Ben de bu yoldan çıkarak karanlı, kötü bir çocukluk geçmişi olan "Archibal'ın yaşadığı çelişkili hayatını alarak onun olması gereken karakterine taşıdım. Bu da zaten sizin aktör olarak yapmanız gereken iş.

    BT: Sizin ülkemizde bir çok hayranınız var, yapmış olduğunuz işleri beğenerek takip ediyorlar, onlara burdan özellikle genç aktörlere bir usta olarak nasıl tavsiyelerde bulunmak istersiniz?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ben Kingsley: Eğer içinizde hikaye anlatmak gibi özel bir yetenek varsa, dünyada sizin için artık önemli olması gereken tek şey diğer insanlarla olacak olan komünikasyonunuz olmalı. Eğer bunu iyi yapabilirseniz aktörlük hayatınız da o kadar iyi olur. Aktörlük mesleği kolay bir iş değil kesinlikle, çok fazla hayır cevabı alacaksınız, çok risk taşıyan bir meslek, sizin için motivasyon çok önemli olacaktır, onun için o motivasyonu anlatmak istediğiniz hikayelerden alacaksınız. Burdan dileğim hepsinin yolu açık olsun, sevgilerimi yolluyorum.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow