hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çanakkale Zaferi’nden 100 yıl sonra en güzel fotoğraflar

    Çanakkale Zaferi’nden 100 yıl sonra en güzel fotoğraflar
    expand

    Çanakkale Savaşları’nın 100’üncü yılını anmak için düzenlen "Çanakkale 2015 Ulusal Fotoğraf Yarışması"nda 720 fotoğraf arasından seçilen eserleriyle dereceye girenlere ödülleri verildi. Fotoğrafların ÇTSO Çanakkale Evi’nde sergilenmesine başlandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çanakkale Biga’da çelik, enerji ve gemi yapımı sanayisinde üretimini sürdüren İÇDAŞ ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun (TFSF) birlikte ve Yavuz Rençberler'in organizasyonunda düzenlediği "Çanakkale 2015 Ulusal Fotoğraf Yarışması" sonuçlandı.

    İşte o fotoğraflar...

    Yarışmada dereceye giren fotoğraflar için 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ödül töreni düzenlendi. ÇTSO Çanakkale Evi’ndeki ödül töreniyle birlikte birbirinden anlamlı ve değerli fotoğraflar sergilenmeye başladı.

    Çanakkale Zaferi’nden 100 yıl sonra en güzel fotoğraflar

    "Çanakkale 2015 Ulusal Fotoğraf Yarışması" Türkiye’nin yakın tarihinde derin izleri bulunan Çanakkale Savaşları’nın 100’üncü yılını anmak için düzenlendi. Yarışmaya İzmir’den katılan Alahattin Kanlıoğlu’nun eseri birinci seçildi. Sakarya’dan katılan Hatice Ekiz’in fotoğrafı ikinci, İstanbul’dan katılan Sami Uçan’a ait olan fotoğraf ise üçüncülüğe değer bulundu. Birinciye 5 bin TL, ikinciye 4 bin TL, üçüncüye ise 3 bin TL ödül verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çanakkale Zaferi’nden 100 yıl sonra en güzel fotoğraflar

    Açılış ve ödül törenine Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğ Amiral Hasan Nihat Doğan katıldı.

    Birinci seçilen eserin sahibine ödülünü Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, ikincinin ödülünü Belediye Başkanı Ülgür Gökhan verdi. İÇDAŞ’ı temsilen açılış konuşmasını yapan İlker Erce “Bugün bu sergi salonunda gördüğünüz birbirinden güzel fotoğraflar Çanakkale’nin kültürel hayatına değerli bir miras olarak kalacak. Bu nedenle yarışmaya eser gönderen bütün fotoğraf sanatçılarına teşekkür ediyoruz. Dereceye girenleri ayrıca tebrik ediyoruz. Çanakkalelileri bu güzel fotoğraf sergisini gezmeye davet ederken, Çanakkalemiz’in bir marka şehir olmasını diliyoruz. Bu yönde İÇDAŞ olarak tüm gücümüzle sanayi üretimimize devam ederken, kültür, spor, eğitim alanında bu topraklar için üstümüze düşen görevleri yerine getirmeye devam edeceğimizi de tekrar buradan duyurmak istiyoruz.” diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ayrıca “Havadan Çanakkale”, “Çanakkale’de Turizm”, “Çanakkale’de İş Yaşamı”, “Çanakkale Savaşları” ve “Kahramanlar Troia ve Destanlar” temalı özel ödüllere layık görülen yarışmacılar 1000 TL ile ödüllendirildi.

    Tarih, doğa, kent ve turizm içerikli fotoğraflarla bundan 100 yıl önce yaşanan Çanakkale Savaşları’na yönelik farkındalık yaratılması amaçlandı. Yarışmaya gönderilen eserler fotoğraf ustaları Ömer Gemici, İzzet Keribar, Aykan Özener, Ozan Sağdıç, İbrahim Zaman, Firdevs Sayılan tarafından değerlendirildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow