hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul’un Saklı Gemileri ile zamanda yolculuk

    İstanbul’un Saklı Gemileri ile zamanda yolculuk
    expand

    Yaklaşık iki yıl süren çalışmaları sonucu, Marmaray metro kazılarından çıkarılan batıkları yeniden canlandıran Necati Badem’in “İstanbul’un Saklı Gemileri” seramik sergisi Sultanahmet Nakkaş Art Gallery’de 17 Temmuz’a kadar görülebilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2005 yılında İstanbul metrosu Yenikapı kazı alanında yüzlerce yıl toprağın altında kalmış Theodosius Limanı bulundu. Dünya kültür tarihi açısından son derece önemli olan limanda 5.ve 11. yüzyıllar arasına tarihlenen Yenikapı’nın eski gemileri gün ışığına çıkarıldı. Geçmişe tanıklık eden bu gemilerden ilham alan Necati Badem’in “İstanbul’un Saklı Gemileri” adlı seramik sergisi 17 Temmuz'a kadar Nakkaş Sanat Galerisi’nde kaşifleri bekliyor olacak.

    Necati Badem, "Uygarlığın doğduğu eşsiz Anadolu coğrafyasını ve üç büyük medeniyete başkentlik yapmış, adeta sonsuz geçmişten sonsuz geleceğe yol almakta olan 8500 yıllık tarihini, bıraktığı ayak izleriyle kanıtlamış, dünyanın en eski şehri İstanbul’umuzu ne kadar tanıyor, üzerinde nasıl yaşıyoruz?’’ sorusuna cevap arayanlar için eserleri ile tarihi bir yolculuk tasarlıyor. İki yılda binlerce kırık - sağlam amforalar yapan Necati Badem antik şehirlerden, denizden, derelerden, topladığı objelerle adeta doğa ve tarihi seramikle yoğuruyor.

    Boyutları 19*53 ile 15*37 cm arasında değişen 22 eser, sanatseverleri Anadolu coğrafyasında gizemli bir yolculuğa çıkaracak. Theodosius, Constantinople, Truva, Yenikapı, Harem, Kapadokya, Urla eserlerden birkaçının ismi. Sanatçı, Rembrandt, Osman Hamdi Bey ve Van Gogh gibi ünlü ressamlara da isimlerini taşıyan eserlerle kullandığı renk ve yorumlarla selam göndermeyi unutmamış.Ayrıca serginin, yaklaşık 1500 yıllık Bizans sarnıçlarının içinde yapılıyor olması, bu kültürel etkinliğe ayrı bir anlam katıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow