hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Olmak ya da Olmamak...

    Olmak ya da Olmamak...
    expand

    William Shakespeare, 450. doğum yılında 1 yıl boyunca Açık Radyo dinleyicilerine seslenecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Açık Radyo dinleyicileri, Shakespeare'in 450. doğum günü olan 23 Nisan 2014'ten itibaren yıl boyu sözcükler denizinde kulaç atmaya başlayacak.

    Büyük ozanın trajedileri, komedileri, traji-komedileri ve tarihî oyunlarıyla birlikte sonelerinden çağıldayan cümleler ve kelimeler Tilbe Saran, Ömer Madra, Eraslan Sağlam ve İlksen Mavitunanın seslerinden kulaklarımıza gelecek.

    Cambridge kökenli iki uzman; Cevat Çapan ve Terry Eagletonın araştırmalarından yararlanılarak hazırlanan bu değişik ve özel programda Sabahattin Eyuboğlu, M. Hamit Çalışkan, Saadet ve Bülent Bozkurt, Nureddin Sevin, Can Yücel, Özdemir Nutku, Turan Oflazoğlu, Mina Urgan, Avni Girda ve yine Cevat Çapan çevirilerinden yararlanılıyor.

    Bu bir yıl boyunca 450 yaşındaki çağdaşımız Shakespearein hayat, ölüm, güç, kudret, sevgi, aşağılanma, yücelme, hırs, hırsızlık, alçaklık, dalkavukluk, politika, fırtınalar, iklimler, paylaşmalar, müşterekler, ortak varlıklarımız konusunda ve daha binbir konuda insanlık ve doğa halleri üzerine kurduğu sözler, program aralarında ve birçok programda kulağınıza çarpabilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow