hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul'un 100 şarkısı kitap oldu

    İstanbulun 100 şarkısı kitap oldu
    expand

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ, dünyada adına en çok şarkı bestelenen şehir olan İstanbul'un en meşhur 100 şarkısını "İstanbul'un Yüzleri Serisi" arasında yayımladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kültür AŞ'den yapılan açıklamaya göre, Mehmet Güntekin tarafından "İstanbul'un 100 Şarkısı" adıyla yayıma hazırlanan kitap, içinde İstanbul geçen veya dekorunu İstanbul'un oluşturduğu 100 şarkıyı bir araya getirdi.

    Yıllarca İstanbul müzik çevrelerinde kullanılan, çeşitli nota hattatlarının elinden çıkmış, radyoevi ve konservatuvar gibi kurumlarda elden ele geçerek İstanbul'a malolan orijinal nüshaların bulunduğu kitapta, şarkıların hikayeleri ve bestekarlarıyla ilgili bilgiler yer aldı.

    "İstanbul'un 100 Şarkısı"ndaki eserler arasında klasik eserlerin yanı sıra yakın dönemlerde bestelenmesine rağmen başarı kazanan ve toplumsal hafızada yer edinenler de bulunuyor.

    Kitaptaki eserler arasında Zeynettin Maraş'ın "İnleyen nağmeler", bestesi Şekip Ayhan Özışık'a, güftesi Orhan Veli Kanık'a ait "İstanbul'da Boğaziçi'nde", bestesi ve güftesi Erol Sayan'a ait "İstanbul'u artık hiç sevmiyorum" ve bestesi Avni Anıl'a güftesi Sadri Alışık'a ait "Merhaba İstanbul'um" yer alıyor.

    "100 yılın en iyisi" Altın Portakal afişinde

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow