hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mario Levi yazarlığının 30.yılında

    Mario Levi yazarlığının 30.yılında
    expand

    Yazar ve Yeditepe Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi Mario Levi’nin yazarlık hayatı Yeditepe Üniversitesi’nde kutlanıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeditepe Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen “Yazarlığının 30. Yılında Mario Levi” başlıklı sempozyum, 22 Ekim Çarşamba günü saat 10.00’da Yeditepe Üniversitesi GSF Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. Edebiyat ve çeviri dünyasının önde gelen isimleriyle akademisyen ve öğrencileri bir araya getirecek olan sempozyumda Mario Levi’nin yapıtlarını;

    Barbara Yurttaş (Almanca Çev.), Pablo Moreno (İspanyolca Çev.), Lidia Rey (İspanyolca Editör) başka bir dile çevirmenin imkânlarını tartışacak;

    Doğan Hızlan, Selim İleri, Buket Uzuner, Ece Erdoğuş, Ayfer Tunç, Latife Tekin gibi usta kalemler anlatacak;

    Doç. Dr. Ali Budak, Doç. Dr. A. Melda Üner, Prof. Dr. Yakup Çelik ve Prof. Dr. Jale Parla titiz akademik çalışmalarıyla birçok açıdan inceleyecek.

    Mario Levi kimdir?

    Mario Levi (1957, İstanbul) Fransız dili ve edebiyatı okudu. İlk kitabı Jacques Brel biyografisi “Bir Yalnız Adam”dı (1986 Ahtapot Yayınları, 3. basım: DK, 2010). İlk öykü kitabı “Bir Şehre Gidememek” (1990) ile Haldun Taner Öykü Ödülü’nü kazandı. Öteki kitapları: “Madam Floridis Dönmeyebilir” (öykü, 1991), “En Güzel Aşk Hikâyemiz” (uzun öykü, 1992), “İstanbul Bir Masaldı” (1999, 2000 Yunus Nadi Roman Ödülü), “Lunapark Kapandı” (roman, 2005), “Bir Yaz Yağmuruydu” (yazılar, 2005), “Karanlık Çökerken Neredeydiniz” (roman, 2009), “İçimdeki İstanbul Fotoğrafları” (otobiyografik kurmaca, 2010). “Size Pandispanya Yaptım” (roman 2013). Kitapları bugüne kadar 23 dile çevrildi. Levi, Yeditepe Üniversitesi’nde ve birçok kurumda Yazı Yaratımı dersleri veriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mario Levi'nin kitapları da boykot listesinde! 

    Mario Levi kimdir?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow