hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nafer Ermiş'ten "Hayat Böyle Bir Şey"

    Nafer Ermişten Hayat Böyle Bir Şey
    expand

    Sosyal medya üzerinden twitter fenomeni olarak tanınan Nafer Ermiş’in yeni kitabı "Hayat Böyle Bir Şey" İthaki Yayınları tarafından çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nafer Ermiş’in yeni romanı "Hayat Böyle Bir Şey", 1996’da çıkarttığı "Gökyüzüne Ağır Gelen Kuş" ve 2004’de yayınlanan "Öteki Aşk"tan sonraki üçüncü kitabı. Sosyal medya fenomenliğinin yanı sıra şair, yazar ve çevirmen olarak da tanınan Ermiş, Zweig, Brecht, Kafka yazılarını çevirdi ve Türk edebiyatında editörlük yaptı. Şimdi ise, "Hayat Böyle Bir Şey" romanıyla okurlarının karşısına çıkıyor.

    İthaki Yayınları’ndan çıkan "Hayat Böyle Bir Şey" için Nafer Ermiş, şunları söylüyor: “Sonuç olarak son sözü hayat söyler. Benim hayatımda bu hep böyle oldu. Biraz da bu yüzden, tweetlerin yanında size önce eski bir hikâyeyi anlatmak istedim, çok eski bir hikâyeyi. Bütün ayrıntılarıyla gerçek bir hikâye. Yaşadığım diyemeyeceğim, ancak maruz kalmış olabileceğim bir hikâye… Çünkü bunların hiçbiri benim girişimimle olmadı, ben yapmadım. Çünkü hayatı biz yapmayız, ona maruz kalırız. Hayat böyle bir şey…”

    Romanın açılış sayfasında okuyucuyu bir şiir karşılayan roman, hayatın nasıl bir şey olduğunu anlatıyor. Açılış sayfasındaki şiir ise şöyle ;

    VEDA

    Bir göl gibi sessiz ruhum,
    Bu kez aya sesleniyorum.
    Yaklaşıyorum gözlerindeki,
    Kuşlara adım adım.
    Sana değil ruhum bugün,
    Kırlangıçlara yakın.
    Ruhum bütün kuşlara bugün,
    Senden daha yakın.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow