hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sel Yayıncılık Nisan ayı kitapları

    Sel Yayıncılık Nisan ayı kitapları
    expand

    Sel Yayıncılık Nisan ayı kitapları arasında Man Booker ödüllü Roddy Doyle'un öyküleri ile eski çağ yazın dünyasının "övgü" kitaplarını ve Lumpen Sözlüğü'nün yeni baskısını okurla buluşturdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Boğa Güreşi, Man Booker ödülü sahibi İrlandalı yazar Roddy Doyle'un, birbiriyle ilişkilendirilebilen on üç öyküsünden oluşuyor.
    Sel Yayıncılık Nisan ayı kitapları

    Okullardan barlara, mutsuz yatak odalarından tabuta, bebek bakımından boğa güreşine uzanan öykülerdeki hüzün her satırda hissediliyor. Geçmişin muhasebesini yapan, geleceğe dair hayaller kurmaya çalışan, bugünün sıkıntılarını tedavi etmeye çabalayan ve aile yaşamına, dost meclislerine rağmen yalnızlık ve yitirmişlik duygusuyla boğuşan karakterlerin aktardığı öyküler pişmanlıklar, özürler, affetmeler, kayıplar ve nadiren de olsa umutlarla örülü.

    Yalın anlatımı, gündelik ve doğal diyaloglarıyla Boğa Güreşi,  çağdaş İrlanda edebiyatının bu önemli yazarı ile tanışmak için iyi bir fırsat...

    Roddy Doyle, 1958'de Dublin'de doğdu. Sanat eğitimi aldı. Bir üçlemenin parçası olan The Commitments adlı ilk romanı 1987'de yayımlandı. Kısa öyküler, senaryolar, oyunlar ve çocuk kitapları yazdı. Bazı eserleri filme uyarlandı. 1993'te Paddy Clarke Ha Ha adlı romanıyla Man Booker Prize'ı kazandı. Bunun yanı sıra başta BAFTA olmak üzere çeşitli ödüllerin de sahibi oldu. Eserlerinde sıklıkla İrlanda işçi sınıfını konu edinen Doyle'un diyaloglarındaki argo kullanımı ve İrlanda aksanı dikkat çekicidir. Boğa Güreşi, Roddy Doyle'un Türkçeye çevrilen ilk eseridir.

    Boğa Güreşi
    Roddy Doyle
    Çağdaş Dünya Edebiyatı / Öykü
    Özgün Adı: Bull Fighting
    Türkçesi: Kübra Kelebekoğlu
    205 sayfa, 14 TL

    Uluslararası Psikanaliz Yıllığı 2014
    Psikanalizde Fransız Okulu

    İÇİNDEKİLER
    Sunuş / Nilüfer Erdem
    André Green'in Yapıtına Bir Giriş / Christian Delourmel
    Jean Laplanche'ın Yapıtına Kısa Bir Giriş / Dominique Scarfone
    Analitik Durumda "Çeviri" ve "Dönüşüm" Freud - Bion - Laplanche / Susann Heenen-Wolff
    Dürtülerin Bağlanması ve Bağlanamamasında Nesnenin İşlevi / René Roussillon
    Şimdi ve Burada: Benim Bakış Açım / Betty Joseph
    Şimdi Ne Zaman? Burası Neresi? / Edna O'Shaughnessy
    Duraklamayı Aşmak: Hayalleme, Rüyalaştırma, Karşı-rüyalaştırma / Avner Bergstein
    Yaratıcı Çevirilerde ve Analitik Yorumlarda Dönüşüm ve Değişmezlik: Borges ve Cervantes Üzerine Bioncu Bir Okuma / Beatriz Priel
    The International Journal of Psychoanalysis'te 2013 yılında yayımlanmış metinlerden yapılan seçkinin Türkçe çevirisi
    Yayın Kurulu:    
    Nilüfer Erdem (Editör)
    Aslı Day (Yardımcı Editör)
    Melis Tanık Sivri (Yardımcı Editör)
    Şeyda Sunar Postacı (Koordinatör)
    Bella Habip
    Nilgün Taşkıntuna

    Sel Yayıncılık Nisan ayı kitapları

    Uluslararası Psikanaliz Yıllığı 2014
    Psikanalizde Fransız Okulu

    Özgün Adı: The International Journal of Psychoanalysis
    Türkçesi: Yayın Kurulu
    229 sayfa, 18 TL

    Kelliğe Övgü

    Eski çağ yazın dünyasının dikkate değer ürünlerinden biri de "övgü" kitaplarıdır. "Övgü" kitaplarında bugün biz "yeniler"in yadırgayabileceği pek çok şeye methiyeler düzülmüştür. Övülen şey, çok kere, çoğumuzun övülmeye değer bulmayacağı, dahası, değil erdem "zaaf" sayacağı insanlık halleridir. Kyreneli Synesios "kellik" gibi, çoğu erkeğin korkulu rüyası olabilecek bir "nasipsizliği" bir erdem olarak görüp yüceltmesiyle yerleşik inançları sarsıyor. Her şeyin felsefe konusu haline gelebileceği bir çağda yazar meseleyi öylesine ciddiye almıştır ki, kellik onun dünyasında başlı başına bir "tefekkür" konusu olabilmiştir.
    Sel Yayıncılık Nisan ayı kitapları

    Synesios, Hıristiyanlık çağında yaşadığı halde, hâlâ antik dünyanın insanıdır; aklı da fikri de "eski dünya"dadır. O dünyanın fikirleriyle, inançlarıyla, duygularıyla; çok zengin bir düşünce geleneğinin "geç kalmış" bir temsilcisi olarak konuşur. Nitekim, Kelliğe Övgü'nün çıkış noktası da bir başka "övgü" kitabıdır. Yazar kendisinden iki yüz yıl önce yaşamış olan Bursalı Dion'un Saça Övgü adlı kitabında ileri sürdüğü görüşleri çürütmek için kaleme almıştır Kelliğe Övgü'yü.

    M.S. 4. yüzyılda yaşayan Kyreneli Synesios'un bu felsefi denemesi beş ünlü kelimizin önsözleriyle Türkçede: Tahsin Yücel, Samih Rifat, Aydın Uğur, Enis Batur ve Ekrem Işın.

    Kelliğe Övgü, uzun bir aradan sonra, genişletilmiş baskısı ile yeniden Sel'de…

    Kelliğe Övgü
    Kyreneli Synesios
    Yaşam Kitapları / Deneme
    72 sayfa, 8 TL
    Türkçesi: Cânâ Aksoy

    Ölüme Övgü

    Felsefi gelişime yalnızca düşüncesiyle değil, yaptığı çeviriler ve bulduğu kavramsal karşılıklarla da önemli katkılar sağlamış, Antik Yunan ve Roma arasında köprüler kurmuş olan Cicero, Ölüme Övgü'de, Antik çağdaki Yunan felsefesinin Stoacı ve Epikürist ölüm algısına karşın, daha çok tek tanrıcılık mistisizmine yakın duran Yeni Akademi felsefesini ortaya koyarken sergilediği düşünme yöntemiyle oldukça keyifli bir okuma vaat ediyor. Eflatun ve Sokrates arasında geçen diyaloglardaki gibi bir üslupla kaleme alınmış, karşılıklı konuşmalarla düşünceyi geliştirmeyi hedefleyen Ölüme Övgü, bugün unutturulmaya çalışılan felsefenin, hayata tutunabilmek için ne kadar elzem bir faaliyet olduğunun kanıtı gibi.
    Sel Yayıncılık Nisan ayı kitapları

    Hayatın yatay akış mantığını kavramanın yolu, Ölüme diklemesine bakmaktan geçiyor. Bunu gözünü kırpmadan yapıyor Cicero: Dünden de yakın bir tarihte kaleme alınmış kadar diri, uyarıcı, ufuk açıcı bir rehber...

    Ölüme Övgü, uzun bir aradan sonra, genişletilmiş baskısı ile yeniden Sel'de…

    Ölüme Övgü
    Cicero
    Yaşam Kitapları / Deneme
    119 sayfa, 10 TL
    Türkçesi: Cânâ Aksoy

    Lumpen Sözlüğü

    Yerleşik bir jargon olan argodan çok ayrı bir dil lumpen dili. Kırla kent arasına sıkışıp kalmış insanların kodladığı bir dil bu. Yerleşik olmayan bir kültürün var ettiği bu dil, görünmez bir ağ gibi çevremizi sarmakta. Yalnızca varoşa ait değil, iletişim araçlarının çoğalmasıyla medyanın her tarafında mantar gibi türeyen sanatçı(!), magazinci, politikacı, vatandaş, mafya, erkek, bağyan, zengin, gariban tiplemelerinin topluma hediye ettikleri bir dil...

    Lumpen Sözlüğü, yazınsal ya da bilimsel bir tavırdan ziyade bir bakış, bir anlama ve daha çok da eğlenceli, eleştirel bir derleme. O yüzden bazı madde ve örneklerin mizahi yönünün ağır bastığı görülecek.

    Lumpen Sözlüğü'nün fevkalade genişletilmiş baskısını sunmaktan gurur duymaktayız!
    İyi eğlenceler... İyi okumalar!.. Kendinize iyi bakıyorsunuz… Baaaay!..
    Sel Yayıncılık Nisan ayı kitapları

    Levent Tülek, 1964'de doğdu. İstanbul Üniversitesi'nde Sosyal Antropoloji ve Mimar Sinan Üniversitesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı okudu. 1979 yılında Kadıköy Deneme Sahnesi'nde tiyatroya başladı. Birçok tiyatro, televizyon ve radyo oyunu yazdı, yönetti ve oynadı. 1976 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği "Güzel İstanbul" konulu öykü yarışmasında ödül aldı. Hayvan, Öküz ve NO dergilerine yazdı. TRT için uzun yıllar Radyo Tiyatrosu ve Arkası Yarın yazarlığı ve yönetmenliği yaptı. Birçok sinema filminde ve televizyon dizilerinde oyuncu olarak yer aldı. 2007 yılında ilk kitabı Lumpen Sözlüğü (Sel Yayıncılık)'nden sonra 2008 yılında da Klişeler Kitabı (Sel Yayıncılık) yayınlanmıştır. 2010 yılından bu yana Vatan Kitap'ta kitap tanıtım yazıları yazan Tülek halen Bakırköy Belediye Tiyatroları'nda oyunculuk hayatına devam etmektedir.

    Lumpen Sözlüğü
    Levent Tülek
    Araştırma - İnceleme / Sözlük
    138 sayfa, 10 TL

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow