hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Şiiri Hayattan Kurtarmak: Didem Madak Sempozyumu"

    Şiiri Hayattan Kurtarmak: Didem Madak Sempozyumu
    expand

    Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Metis Yayınları tarafından düzenlenen, "Şiiri Hayattan Kurtarmak: Didem Madak Sempozyumu" 26-27 Mart 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Metis Yayınları, 2011'de hayata veda eden şair Didem Madak adına bir sempozyum düzenliyor. Etkinlik 26-27 Mart tarihleri arasında, "Şiiri Hayattan Kurtarmak: Didem Madak Sempozyumu" başlığıyla gerçekleştirilecek.

    Deniz İncedayı, Seval Şahin, Necmiye Alpay, Zeynep Direk, Rûken Alp, Esra Yalazan, Birhan Keskin, Neşe Yaşın, Şükran Yücel, Müjde Bilir, Zeynep Köylü, Mahmut Temizyürek, Baki Asiltürk, Eren Aysan, Sezai Sarıoğlu, Asuman Susam, Ritta Cankoçak ve İpek Şahbenderoğlu'nun konuşmacı olarak katılacağı sempozyumda MSGSÜ Modern Dans Bölümü "Güneşin Bıyıkları" başlıklı bir gösteri sunacak. Ayrıca Ah!Kosmos da Didem Madak anısına bir müzik performansı sergileyecek.

    Şiiri Hayattan Kurtarmak: Didem Madak Sempozyumu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Fındıklı Kampüsü, Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu'nda gerçekleştirilecek olan sempozyum 26 Mart'ta saat 09:30'da başlayacak. "Karşılıksız Hayat: Didem Madak'ta Annelik", "Didem Madak'ın Şiirlerinde Anne", "Didem Madak Poetikasında Dilin Kederi", "Didem Madak'ın Şeffaf Dünyası", "Kadınlık Halleri Müzesi: Kadınların Kolektif Belleği Bağlamında Didem Madak Şiiri", "Didem Madak'ın Şiire Karşı Şiiri", "Didem'den Efsunlu İzler", "Kayıp Şiirin İzinde: 'Sylvia Uyan! Nicholas Sütünü İçmedi!", "Güneşin Bıyıkları", "Didem Madak: Hayattan İmgeler, Kalpten Sözcükler", "Madak Zamanı", "Didem Madak Şiirinde Oyun ve Gerçek İlişkisi", "Aranan Âh Bulundu / Baş Etme Biçimi Olarak Âh", "Pulbiber'de Minör Edebiyat", "Didem Madak Şiirinde 'Dünyanın Kökeni' Olarak Karın ve Rahim", "Mahallemizin Şairi Didem Madak", "Fenomenal İktidarda Kadının Sembolik Pozisyonu", "Didem Madak ve Dil" tebliğlerinin sunulacağı sempozyum herkese açık ve ücretsiz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow