hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yapı Kredi Yayınları'ndan iki yeni kitap: Foto Muhabiri ve Hazin Savaş

    Yapı Kredi Yayınlarından iki yeni kitap: Foto Muhabiri ve Hazin Savaş
    expand

    Fotoğrafın ustası Ara Güler'in dünyanın kaderini değiştiren olayların ve kişilerin ardından koşuşturduğu yılların öyküsünü anlattığı Foto Muhabiri - Ara Güler’in Hayat Hikâyesi, Yapı Kredi Yayınları'ndan çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yapı Kredi Yayınları, meslektaşı Nezih Tavlaş'ın uzun görüşmeler sonunda okura aktardığı Ara Güler'in macera dolu yaşam öyküsü ile "kuşağının en parlak tarihçisi" olarak tanımlahah Niall Ferguson'un Birinci Dünya Savaşı'nı anlattığı  Hazin Savaş'ı yayımladı.

    Foto Muhabiri - Ara Güler’in Hayat Hikâyesi

    Yapı Kredi Yayınları, ünlü foto muhabiri Ara Güler'in yaşam boyu karşılaştığı inanılması güç öyküleri anlatan "Foto Muhabiri - Ara Güler’in Hayat Hikâyesi" adlı kitabı okurla buluşturdu.

    Nezih Tavlaş'ın kaleme aldığı kitapta savaşlar, darbeler, medeniyetler, facialar ve dünyanın kaderini değiştiren insanlar ile onların ardında koşuşan Ara Güler’in maceraları akıcı bir üslupla anlatılıyor.

    Nezih Tavlaş’ın, fotoğrafın efsane ismi Ara Güler’in hayatını anlatan bu kitabında sayfalar akarken alttan da Türkiye’nin 80 yıllık tarihi geçiyor. Okur bu sayfalarda usta Ara Güler’in her zaman doğru yer ve doğru zamanda olabilmek için nasıl çalışıp didindiğinin ve nasıl bir bedel ödediğinin de tanığı oluyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yapı Kredi Yayınlarından iki yeni kitap: Foto Muhabiri ve Hazin Savaş

    Hazin Savaş 1914 - 1918

    The Times'ın "kuşağının en parlak tarihçisi" olarak tanımladığı İngiliz tarihçi Niall Ferguson'un Birinci Dünya Savaşı hakkında askeri tarihçilerle iktisat tarihçilerinin yaklaşımlarını birleştirmeyi hedeflediği çalışması, Hazin Savaş 1914-1918 Türkçe'de okurla buluştu. Nurettin Elhüseyni'nin çevirisiyle Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan kitapta Ferguson, savaşın her şeyden önce korkunç, yanı sıra da kaçınılmaz olduğunu anlatıyor.

    Savaşın, "tiyatronun öğrettiği trajediden daha fazlası olduğunu ve aslında doğrudan modern tarihin 'hatası" olduğunu düşünen Ferguson, bir askerin, sa­vaşı “Avrupa’daki tüm ışıkların sönüşü” olarak nitelendirdiğini paylaşıyor ve 8 milyondan fazla insanın bu savaşta hayatını kaybettiğini anlatıyor.

    “Hazin Savaş”la, Birinci Dünya Savaşı’na geleneksel ve büyük oranda kendi cephelerinden bakan askeri tarihçilerin ve iktisat tarihçilerinin yaklaşımını birleştir­meyi hedefleyen ve bunu başaran Ferguson, "Militarizm, emperyalizm ve silahlanma yarışı nedeniyle savaş kaçınılmaz mıydı?", "Almanlar savaş kumarına niçin girdi?", "Savaş sahi­den de halk tarafından coşkuyla karşılandı mı?", "Cephede şartlar bu kadar kahırlıyken insanlar savaşmaya neden hâlâ devam etti?" sorularına yanıt arıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ferguson'un en önemli ve sonuncu sorusu ise, okuru kitabı okumaya davet ediyor: "Barışı kim kazandı, daha kesin bir ifadeyle, sonunda savaşın bedelini kim ödedi?"

    Yapı Kredi Yayınlarından iki yeni kitap: Foto Muhabiri ve Hazin Savaş

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow