hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gürer Aykal yönetiminde İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası konseri

    Gürer Aykal yönetiminde İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası konseri
    expand

    İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO), 29 Nisan 2015 Çarşamba günü Fulya Sanat Merkezi’nde Gürer Aykal yönetiminde gerçekleşecek konserde keman sanatçısı Priya Mitchell’i ağırlayacak. Konserin ilk yarısında Mitchell, Felix Mendelssohn’un Keman Konçertosu’nu seslendirecek. İkinci yarıda ise Dimitri Şostakoviç’in 15 no.lu senfonisi orkestra tarafından seslendirilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye’nin en ünlü ve en iyi orkestra şeflerinden biri olan Gürer Aykal, 29 Nisan Çarşamba günü Fulya Sanat Merkezi’ndeki konserde İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nı yönetecek.

    1953 yılında Ankara Devlet Konservatuarı keman bölümüne giren Gürer Aykal, bu bölümü bitirdikten sonra kompozisyon bölümüne geçerek Adnan Saygun’un sınıfından mezun oldu. Orkestra şefliği eğitimini devlet bursu ile İngiltere ve İtalya’da alan Aykal, diplomasını aldığında bu eğitimi 21 yıl içinde tamamlamayı başaran ilk kişiydi. Türkiye’de yasal olarak atanan ilk orkestra şefi olan Aykal, 1973 yılında Devlet Sanatçısı unvanına sahip oldu. Sanatçı, yurt içi ve dışında birçok orkestrayla verdiği konserler haricinde yine yurt içi ve yurt dışında birçok üniversitede orkestra şefliği profesörlüğü de yapmıştır. Ünlü İngiliz kemancı Priya Mitchell, Yehudi Menuhin, David Takeno ve Almanya’da Zachar Bron’dan eğitim aldı. Avrupa Konser Salonları Organizastonu “The Rising Stars”ın İngiltere temsilcisi olarak seçildi ve bu kapsamda, Paris, Viyana, Frankfurt, Amsterdam, Brüksel, Birmingham, Londra ve New York’ta resitaller verdi. Bu başarısını takiben, dünyanın en iyi orkestralarıyla konserler verdi ve turnelere katıldı. Oxford Oda Müziği Festivali’nin 10. yıldönümünde, bu önemli festivalin sanat yönetmenliğini üstlenen Mitchell, bu başarısıyla “The Daily Telegraph”a ilham kaynağı oldu ve burada “Müzikal bir mucize” yorumuyla yer aldı.

    Diktatörler hakkında yapılmış en iyi 10 film

    İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası konser biletleri online olarak www.biletix.com adresinden satılmaktadır. Bilet fiyatları Tam 20 TL, İndirimli 10 TL’dir.

    Ayrıntılı Bilgi ve İletişim için: İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Müdürlüğü Hacı Hesna Hatun Mah. Paşalimanı Cad. Eski Tekel Binası No: 66 Paşalimanı/Üsküdar

    Tel: 0216 495 82 00 Fax: 0216 495 82 12            
    Tarih : 29 Nisan 2015 Çarşamba  
    Yer : Fulya Sanat Merkezi
    Saat : 20.00
    Program : Felix Mendelssohn Keman Konçertosu Dimitri Şostakoviç Senfoni No. 15

    Kendisiyle dalga geçene insanlık dersi verdi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow