hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kopenhag Eurovision'a hazırlanıyor

    Kopenhag Eurovisiona hazırlanıyor
    expand

    59. Eurovision Şarkı Yarışması'na ev sahipliği yapacak Kopenhag'da 1 hafta sürecek etkinliklerin hazırlıkları sürüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsveç'in Malmö şehrinde yapılan 2013 Eurovision şarkı yarışmasını Emmelie de Forest'ın "Only Teardrops" şarkısı ile kazanan Danimarka, Eurovision 2014'e ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

    1964 ve 2001 yılındaki organizasyonlardan sonra üçüncü kez ev sahipliğine hazırlanan Danimarka, 37 ülkenin katılacağı, 40 ülkede canlı yayınlanacak ve 2013'te Avrupa'da 130 milyon kişinin izlediği yarışmayı ülke tanıtımı ve daha çok turist çekme amacıyla en verimli şekilde kullanmak istiyor.

    Organizasyonu üstlenen Danimarka devlet televizyonu DR ile diğer ortak kuruluşların yöneticileri, Dışişleri Bakanlığı binasında yarışma ile ilgili tanıtım toplantısı düzenledi.

    Şovlardan sorumlu DR'den Jan Lagermand Lundme, 1 ay sonra finali yapılacak olan yarışmanın hazırlıklarının sürdüğünü belirterek bu kez bütün Avrupa'dan isteyenlerin "Only Teardrops" şarkısının müziğine yapacakları kısa klipleriyle www.joinus.dk adresinde yer bulabileceğini söyledi.

    Lundme, şovlarıyla Danimarka'nın Avrupa'daki başka yerlerden farklı olduğuna dikkati çekmek istediklerini anlattı. Faaliyetlerin başındaki Ulrich Ammundsen ise bir hafta boyunca ücretsiz etkinlikler olacağını ve Eurovision etkinliklerine 1 milyondan fazla kişinin katılımını beklediklerini ifade etti.

    Etkinliklerde 5 bin öğrencinin yer alacağı bilgisini veren Ammundsen, 1 haftalık etkinlikler nedeniyle kent merkezindeki Radhuspladsen'den başlayarak 1 mil uzunluktaki en hareketli alanın "Eurovision Fan Mile" olarak düzenlenerek "Çocuklar ve müzik, yaşam tarzına saygı ve sürdürülebilir yeşil çözümler" temalarıyla çeşitli etkinlik ve şovlar yapılacağını kaydetti.

    "Kadın ve çocukların nasıl bir şovun parçası olabileceğine odaklanıyoruz" diyen Ammundsen, insanların yoğun toplanacağı şehrin 3 noktasına büyük ekranlar kurularak final yarışmasının buralardan canlı olarak izlenebileceğini de sözlerine ekledi.

    İlginç rekorlar

    Bu arada tanıtım toplantısında ilginç rekorlara da yer verildi.

    İstatistiklere göre şimdiye kadarki yarışmalara katılan şarkılarda en çok "la la la" repliği yer alırken şarkıcılar arasında jöle ile en dik tutulan saç boyu istatistiğine de yer verildi. Buna göre 2001'de İrlandalı şarkıcı 18,2 santimetrelik dik saçı ile rekoru elinde bulunduruyor.

    Öte yandan Eurovision şarkı yarışmasına Kopenhag Limanı civarında eskiden tersane olarak kullanılan Refshaleöen'deki B and W Hallerne ev sahipliği yapacak. Büyük konteynerlerin tutulduğu mekan boşaltılarak yarışma için dönüştürülmesi çalışmaları sürüyor.

    Yarı final yarışmalarının 6 ve 8 Mayıs, final yarışmasının ise 10 Mayıs'ta yapılacağı yarışma nedeniyle Kopenhag Belediye Meydanı'na konulan saat de geri işliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow