hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Neşet Ertaş türküleri opera sahnesine taşınıyor

    Neşet Ertaş türküleri opera sahnesine taşınıyor
    expand

    Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) tarafından düzenlenecek "Senfonik Neşet Ertaş Türküleri" konserinde merhum sanatçıya ait eserler, opera sahnesine taşınacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MDOB'un yazılı açıklamasına göre, orkestra düzenlemesini Serdar Yalçın'ın yaptığı konser, 30 Nisan Çarşamba saat 20.00'de Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde sanatseverlerle buluşacak. Konser, 1 Mayıs'ta aynı saatte ve yerde tekrarlanacak.

    MDOB orkestrası ve korosunun görev alacağı konserde solist sanatçılar Bengi İspir Özdülger, Nihan Evren, Mehmet Yılmaz ve Onur Polat, Ertaş'ın eserlerini seslendirecek. Koroyu Anıl Aydın'ın hazırladığı konserde, Marina Kvlividze başkemancı olarak görev alacak.

    MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, geleneksel müziğin çok sesli müzikle dünyaya tanıtılmasında türkülerin senfonik düzenlemesinin önem taşıdığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

    "Eşsiz Anadolu medeniyetinin izlerini barındıran türkülerimizi çok sesli düzenlemelerle opera sahnesine taşıyarak ilki gerçekleştirmenin kıvancını yaşıyoruz. Uzun süredir düzenleme ve hazırlıklarını sürdürdüğümüz 'Senfonik Neşet Ertaş Türküleri' konserini nihayet sanatseverlerle buluşturuyoruz.

    Ülkemizin kıymetli besteci ve orkestra şeflerinden Serdar Yalçın'ın düzenlemelerini yaptığı konserin ilkinin biletleri tükendi. Sanatseverlerden, ikinci konser için yerlerini ayırt etmelerini öneriyoruz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow