hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Satur-Dox "Encardia" ile başlıyor

    Satur-Dox Encardia ile başlıyor
    expand

    Satur-Dox 2014 Belgesel Buluşmaları, yarın saat 19:00'da Tütün Deposu'nda gösterilecek "Encardia (Dans Eden Taş)" filmiyle başlıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yönetmenliğini Aggelos Kovotsos'un yaptığı film, Güney İtalya'nın zengin müzik geleneğinden beslenerek şarkı yapıp müziklerini icra eden Yunan müzik grubu Encardia'yı izliyor.

    Grup, Güney İtalya'da yolculuk yaparken bölgedeki halk kültürünün temel öğelerini araştırıp gün ışığına çıkarıyor.

    Bunlar esas olarak Güney İtalya'nın Grecia Salentina yöresinde konuşulan ve içinde İtalyanca sözcükler de barındıran antik Yunan lehçesi "Grigo" ve çok bilinen İtalyan dansının yerel yorumu olan ve bölgede sihirli, dini ve iyileştirici boyutlar kazanan "tarantela pizzica".

    Günümüzde genç ve yaşlı yerel müzisyenler, araştırmacılar ve şairler kutlamalar sırasındaki şarkı ve şiirleriyle bu güçlü Akdeniz geleneğine hayat veriyorlar.

    Burcu Yıldız ile "Müzikal Bir Dilin Peşinde"

    Filmin ardından Etnomüzikolog Burcu Yıldız ile "Yunanistan'dan Güney İtalya'ya Müzikal Bir Dilin Peşinde" adlı söyleşi gerçekleştirilecek.

    2010 yılından beri İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı Müzikoloji bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışan Yıldız, lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde, yüksek lisans ve doktora eğitimini ise İstanbul Teknik Üniversitesi Müzik İleri Araştırmalar Merkezi etnomüzikoloji bölümünde sürdürdü.

    2012 yılında, "Cultural Memory, Identity and Music: Armenians of Turkey" başlıklı tezi ile doktorasını tamamladı.

    Araştırma konuları etnomüzikoloji, toplumsal cinsiyet, dünya müzikleri, popüler müzik ve medya çalışmalarıdır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow