hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Alis Yıldızların Altında" 26 Şubat'ta prömiyer yapacak

    Alis Yıldızların Altında 26 Şubatta prömiyer yapacak
    expand

    İstanbul Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu İstanbul'un yeni eseri "Alis Yıldızların Altında", Fulya Sanat Sahnesi'nde 26 Şubat'ta prömiyer yapacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğünden yapılan açıklamada; Modern Dans Topluluğu İstanbul'un, İngiliz koreograf Michael Popper tarafından, Lewis Carroll'un "Alis Harikalar Diyarında" ve "Alis Aynanın Arasından" kitapları üzerine kurulan ve bir dans/hareket tiyatrosu olan "Alis Yıldızların Altında"yı sahneleyeceği vurgulandı.

    Herkese hitap etme özelliğine sahip eserde; Alis, Beyaz Tavşan, Düşes, Çılgın Şapkacı, Kraliçe, Humpty Dumpty, Beyaz Şövalye, Tweedledum-Tweedledee ikizleri gibi renkli karakterler ile gözyaşı denizi, çılgın çay, istakoz dansı, çiçekler ve böcekler gibi sahnelerin, koreografın çağdaş yaratıcılığı, renkli kostüm tasarımı ve Modern Dans Topluluğu'nun sanatçılarının oyunculuğu ile hayat bulacağı kaydedildi.

    Reji, koreografi ve sahne tasarımı Michael Popper'in imzası taşıyan eserin kostüm tasarımını Ayşegül Alev, ışık tasarımını Taner Aydın'ın yaptığı aktarılan açıklamada, eserde, oyuncu dansçılar Deniz Keskin, Aslı Öztürk, Huri Murphy, Melissa Ugolini, Gül Batırbaygil, Seçil Yenigün, Göknur Küçüktürkmen, Gülçin Alpaşar, Benan Göktan, Kerem Güzel, Canberk Yıldız, Alper Marangoz, Korhan Başaran, Melih Kıraç, Burak Şanlı, Emre Olcay, Ejder Keskin ve Alpaslan Karaduman'ın rol alacağı belirtildi.

    Açıklamada, eserde, kemanda Ulaş Kurugüllü ve viyolonselde Taylan Aygar'ın görev alacağı aktarıldı.

    Modern dansın Türkiye'de 1992'de başlayan kurumsallaşmasında ilk yabancı destekçi ve sonradan Modern Dans Topluluğu'nun dostu olan İngiliz sanatçı Michael Popper'ın, 1999-1998 sezonunda "Alis Ankara'da" isimli eseri, Ankara Modern Dans Topluluğu için yarattığında sahnelere yepyeni bir tat getirdiği anlatılan açıklamada, "Alis'i Ankara'dan İstanbul'a taşıma fikrine sıcak bakan koreograf, bu sefer Alis'i Modern Dans Topluluğu İstanbul için 'Yıldızların Altında' koymayı tercih etti.

    Popper'ın iflah olmaz ve içinize işleyen hicivsel sahne anlayışı, bu sezon İstanbul Fulya Sanat Sahnesi'nde sahnelenecek" bilgisine yer verildi.

    Açıklamada, eserin, Fulya Sanat Sahnesi'nde 26 Şubat'ta saat 20.00'de prömiyer yapacağı belirtilerek, eserin, aynı mekanda 1, 15, 22, 29 Mart'ta, 4 ve 23 Nisan'da seyirciye sunulacağı kaydedildi.

    "Eserde, kendi Alis fantezimizi yarattık"

    Açıklamada görüşlerine yer verilen koreograf Michael Popper, "Alis Yıldızların Altında"yı tasarlarken, gerçek zaman ve mekanın dışına çıktığını, hareket-tiyatrosunun kendini gösterebileceği noktaya geldiğini kaydetti.

    Popper, "Burada, ben ve dansçılar, müzisyenler, tasarımcılar olarak, kendi Alis fantezimizi yarattık. Bu, Lewis Carroll'un yarattığı fantastik dünyanın, bahçeleri ve deniz kıyılarını doldurduğu yaratıklarının bir kutlamasıdır. Hepsinden önemlisi bu, küçük kızın en aşina olduğu, en akıl sır ermez şeyin, yani yetişkinlerin dünyasının, yazarın o garip ama tutarlı yorumu ile aslında küçük kızı en çok eğlendiren unsur olduğunu ortaya koymasını sağlayan dehasına bir saygı gösterisidir. Yetişkinlerin dünyası, aynen Alis'in kitaplarında yer aldığı gibi zaaflar, kurallar ve paradokslarla dolu bir dünyadır. Eğer eserim, bu kitapları okumaya sizi teşvik edebilirse, o zaman görevimi tam anlamıyla yerine getirmiş olacağım" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow