hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özgür Özgülgün'den Uykusuz

    Özgür Özgülgünden Uykusuz
    expand

    Geçen sezon alternatif şiddete yönelik oyunu Aut ile beğeni toplayan Özgür Özgülgün, bu kez de "bir kaybedenin" hikayesini anlatıyor. Özgülgün'ün kaleme aldığı Uykusuz adlı oyun, 28 Nisan'da Şermola Performans'ta perde açıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özgür Özgülgün’ün yazdığı oyunu Can Ceylan sahneye koyuyor. Irish Mafia’nın yedinci oyunu olan Uykusuz’un dekor tasarımı Ecem Düyen’e, ışık ve efekt uygulaması Oktay Şahinler’e, afiş fotoğrafı Erdem Sayıp’a, afiş tasarımı Duygu Aktoprak’a ait.

    Gözde Fidan, Volkan Çolpan, Duygu Aktoprak, Uğur Karakurt, Mehmet Ali Gümüş ve  Duygu Serin’in oynadığı oyun, 28 Nisan ve 7-15-19-26 Mayıs tarihlerinde Şermola Performans’ta seyirciyle buluşacak.

    Oyunun konusu ise sıradan bir hayat ve düzenli bir evlilik… Günlerce, haftalarca süren bir uykusuzluk hali…

    Gecenin ve karanlığın çağrısına daha fazla karşı koyamayan Selin, bisikletine binip en izbe, en bilinmedik, en tehlikeli yerleri keşfetmek için her gün güneşin batmasını beklemektedir. Gündüzleri deliliğini sınırlayan, güneş ışığını sevmeyen Selin, toplum algısına göre “kötü”, ”kaybetmiş” ve “istenmeyen” hayatlara tanıklık eder, bu insanların kendisini anlayabildiğini düşünür. Her gece yaşadığı sıra dışı olayların ardından Yıldız’la tanışır. Kendisi gibi hayata bağlanamamış birini tanımak, onunla sohbet etmek gitgide bir karadeliğe doğru çekmektedir  Selin’i. Zamanla bu adama hayranlığı artmakta, gerçekle bağlarını yavaş  yavaş koparmaktadır. Karakteri itibariyle geçmişteki birkaç anıya takılıp kalmış olan Selin, bilinmez bir geleceğin sisleri arasında kaybolmaktadır. Kabul ettiğimiz değerler açısından bakıldığında, aslında bir kaybedenin hikayesidir Selin’in hikayesi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow