hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    11. Akbank Kısa Film Festivali başladı

    11. Akbank Kısa Film Festivali başladı
    expand

    Bugün başlayacak ve 26 Mart'a kadar devam edecek olan 11. Akbank Kısa Film Festivali'nde 23 ülkeden toplam 86 kısa ve 2 uzun metraj yapıt seyirciyle buluşuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'de kısa film alanında platform oluşturma hedefiyle yola çıkan ve alanında öncü etkinliklerden biri haline gelen Akbank Kısa Film Festivali, bu yıl 11. kez düzenleniyor. Bugün başlayacak ve 26 Mart'a kadar devam edecek olan festivalde yurt içi ve yurt dışından geniş katılımlı atölye çalışmaları ve söyleşilerle sinemaseverlere geniş bir program sunuluyor.

    "Dünyadan Kısalar" bölümü ile kapsamını daha da genişleyen festivale Papua Yeni Gine'den Meksika'ya, İskoçya'dan Suriye'ye dünyanın farklı bölgelerindeki 37 ülkeden toplam 712 kısa film başvurdu.

    11. Akbank Kısa Film Festivali'nin "Festival Kısaları", "Dünyadan Kısalar", "Kısadan Uzuna", "Deneyimler", "Belgesel Sinema", "Yarışma Dışı Seçki" ve "Özel Gösterim" bölümlerinde bu yıl 23 ülkeden toplam 86 kısa film ve 2 uzun metraj film seyirciyle buluşuyor.

    Festival programında bu yıl da söyleşi ve atölye çalışmaları ağırlıkta. Berlin Film Festivali Kısa Film Bölümü Küratörü Maike Mia Höhne, "Uluslararası Festivallerde Kısa Filmler" başlığı altında 20 Mart Cuma günü gerçekleştireceği söyleşi ile festivalde.

    Festival'in "Deneyimler" bölümü, uzun metraj filmleri ile Cannes ve Venedik gibi festivallerden ödüller kazanmış ünlü yönetmen Jessica Woodworth'ı ağırlıyor. Festivalde bir masterclass da yapacak olan Woodworth, son filmi "Beşinci Mevsim"in 22 Mart Pazar günkü gösteriminin ardından düzenlenecek söyleşi ile sinemaseverlerle buluşuyor.

    Yeşim Ustaoğlu'nun sinema serüvenine başladığı yıllarda ürettiği "Magnafantagna", "Düet" ve "Otel" adlı kısa filmleri festivalde ilk kez gösterilirken, "Kısadan Uzuna"bölümünde ünlü yönetmenin Altın İstiridye ödüllü filmi "Pandora'nın Kutusu" 24 Mart Salı günü festival takipçileriyle buluşuyor. Ustaoğlu aynı gün düzenlenecek söyleşiyle kısa film severlere deneyimlerini aktarıyor.

    Bu yılki "Belgesel Sinema" bölümünün konuğu ise usta yönetmen Engin Ayça. Yönetmenin belgesel filmleri "Ölüler Altın Takmaz" ve "Penceremde Sardunyalar" 25 Mart Çarşamba günkü Festival programında yer alıyor.

    Festivalin ulusal yarışma ana jüri üyeleri, Yönetmen Handan İpekçi, Oyuncu-Yönetmen Nazan Kesal, Işık Üniversitesi. Sinema TV Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mutlu Parkan, Oyuncu Taner Birsel ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı olarak belirlendi.

    5 bin dolar büyük ödül verilecek

    Festival kapsamında Ulusal ve Uluslararası kategorilerde düzenlenecek yarışmada "En İyi Film" seçilecek eserlerin yönetmenleri Akbank Sanat tarafından; 5 bin dolar ile ödüllendiriliyor. Bu yıl festivalin ön eleme jürisinde, oyuncu Esme Madra, yönetmen Erdem Tepegöz ve yönetmen Selim Evci bulunuyor.

    Etkinlikten etkinlik beğen!

    * 1. Akbank Kısa Film Festivali, söyleşileri ile sinema dünyasının önemli isimlerini sinemaseverlerle bir araya getirmeye de hazırlanıyor. "Oyuncu Gözüyle Kısa Film" söyleşisine 25 Mart'ta Tülin Özen, Sermet Yeşil ve Ahmet Rıfat Şungar konuşmacı olarak katılıyor. L

    * Festivalde yarın "Sinemada Alternatif Dağıtım Mecraları", 19 Mart'ta "Film Müziği ve Ses Tasarımı", 21 Mart'ta ise "Yapımcı Gözüyle Film Yapım Süreci" söyleşileri gerçekleştiriliyor.

    * "Atölye Çalışmaları" bölümünde; 18 Mart Çarşamba "Emre Erdem ile Film Afişi Tasarlamak"; 19 Mart Perşembe "Vahide Perçin ile Oyunculuk"; 20 Mart Cuma "Florent Herry ile Görüntü Yönetmenliği"; 21 Mart Cumartesi günü "Sinan Şensivas ile Film Çekiminde Dijital Görüntünün Depolanması" ve "Cenk Erol ile Renk Düzeltme" atölyeleri sinemaseverlere ilginç deneyimler yaşatmaya hazırlanıyor.

    * Festivalin "Özel Gösterim" bölümünde ise Polonya'dan "Canlandırma Kısalar" yer alıyor.

    "İkinci Adım Yok" kısa film senaryo yarışması

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow