hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CNN TÜRK Oscar'ların mutfağında

    CNN TÜRK Oscarların mutfağında
    expand

    86. Oscar Ödül Töreni için Los Angeles'da hazırlıklar bütün hızıyla devam ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünyaca ünlü Hollywood yıldızlarının şefi olarak tanınan "Wolfgang Puck" bu seneye özel 20'nci yılı yıldönümü anısına özel bir menü hazırlamış.

    DHA'nın Los Angeles temsilcisi Barbaros Tapan, ünlü şef ile özel olarak bir araya geldi ve menü hakkında bilgi aldı.

    Bu sene sizin hazırlamış olduğunuz menüden yıldızlar neler tadacaklar?

    Bu sene bizim Oscar'lardaki 20'inci yıldönümümüz. Bunun için çok özel bir menü hazırladık. Öncelikle 20'inci yılın anısına hazırlamış olduğumuz çok özel bir pastamız var. Bu sene menüde son 20 yıla en çok damgasını vurmuş olan yemeklerden oluşan bir çeşit hazırladık. Herkesin favorisi olan Tavuklu Pie var. Özellikle Barbara Streisand, John Travolta'nın favorisidir.

    Ayrıca kızarmış salmonumuz, patatesli havyar ve Amerikalıların çok sevdiği peynirli makarnamız var. Bunların yanında yine değişik tatlarda olan makarna çeşitlerimiz, salatalarımız mevcut. Bazı kişiler vejeteryan olduğu için özellikle, Ellen Degeneres, Natalie Portman gibi onları da düşündük ve çok çeşidin olduğu herkesin mutlu olacağı bir menü yaptık.

    Peki bunları yaparken nasıl hazırlanıyorsunuz? Kaç kişilik bir ekip ile birlikte çalışıyorsunuz?

    Yaptığımız çoğu yemek tören gününde son dakikaya kadar hazırlanıyor. Pazar günü mutfakta 300 aşçı, 600 garson ve barmen hazır olacak, anlayacağınız küçük bir ordu gibiyiz. Her şeyi son ana kadar çok taze bir şekilde sunmaya çalışacağız.

    Genellikle her sene özellikle tatlılarda güzel sürprizler yapıyorsunuz. Bu sene için sürprizleriniz neler olacak?

    Bu sene özel olan 20'nci yılın anısına olan pastamız. Herkes ondan bir parça tadabilecek. Bunun yanında yine çok özel çikolata bölümümüz var. Genellikle davetliler ödül töreni sonrasında çok aç olabiliyorlar ve bir an evvel yemekleri yemek için sabırsızlanıyorlar.

    Yakında İstanbul'da bir restaurant açacağız. Bunun için çok heyecanlıyım. Türklerin yemek kültürünün çok geniş olduğunu ve yemek yemeyi çok sevdiklerini biliyorum. Özellikle kuzu etleriniz ve balıklarınız harika. Bakarsanız seneye Oscar partisini İstanbul'da veririz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow