hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Colin Firth: "Ferzan Özpetek'in filminde oynamak istiyorum"

    Colin Firth: Ferzan Özpetekin filminde oynamak istiyorum
    expand

    Oscar ödüllü İngiliz aktör Colin Firth, İtalyada yaşamını sürdüren Ferzan Özpetek'in yeni filminde oynamak istediğini açıklarken, ünlü yönetmenle bu konu üzerinde konuştuklarını belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2011 yılında dağıtılan 83. Oscar Ödülleri'nde, Zoraki Kraldaki (The King's Speech) performansıyla heykelciğin sahibi olan Colin Firth, İtalyan La Repubblica gazetesinin Il Venerdi ekine verdiği röportajda Ferzan Özpeteke övgüler yağdırdı.

    Michael Cainenin, Oscarlı İtalyan yönetmen Paolo Sorrentinonun yeni filminde rol aldığı hatırlatılan ve kendisinin İtalyan bir yönetmenle çalışıp çalışmayacağı sorulan 54 yaşındaki aktör, "Ferzan Özpetek'i beğeniyorum. Karşı Pencere (La Finestra di Fronte) filmi çok güzeldi. Onunla, Anadoluda çekeceği yeni filminde rol almam üzerinde konuşuyoruz. Programımı ayarlayabilirsem o filmde oynayacağım" ifadelerini kullandı.

    Burcu Esmersoy: "Ben evde kalmadım"

    11. filmini Türkiye'de çekecek

    Doğan Haber Ajansına açıklama yapan Özpetek de bunu doğrulayarak, "Colin Firth yıllardır benim bir filmimde oynamak istiyor. Şahane Misafir (2011 yapımı) filmimde de bir rolü olacaktı, ancak o dönemde Oscarı kazanmıştı ve programını ayarlayamadı" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son olarak, İtalyan Livia Guggioli ile evli olan ünlü İngiliz aktör ile 4 ay önce İtalyanın Toskana bölgesindeki evinde bir araya geldiklerini anlatan Özpetek, "Colin, İstanbulda film çekeceğimi söyleyince, 'O halde beraber yapalım' dedi. Henüz senaryoyu yazıyorum. Bakalım ortaya ne çıkacak" diye konuştu.

    Özpetek, ilk kitabı olan İstanbul Kırmızısından yola çıkarak senaryosunu yazacağını söylediği 11. filminin çekimlerine, 2015 yılının ikinci yarısında başlayacak.

    Özpetek, ikinci filmi olan 1999 yapımı Harem Suare'den sonra ilk kez Türkiyede film çekmiş olacak.  

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow