hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Derya Durmaz'ın kısa filmi "Ziazan" Washington Post'ta

    Derya Durmazın kısa filmi Ziazan Washington Postta
    expand

    Oyuncu Derya Durmaz'ın yazıp yönettiği, geçtiğimiz Nisan ayından bugüne kadar 8 ülkede 13 uluslararası festivalde yarışıp, 6 ödül kazanan "Ziazan"a Washington Post gazetesi tam sayfa yer verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çok sevdiği tüpte çikolata kremasından almak için amcasının valizine saklanarak, Ermenistan'dan Türkiye'ye geçmeye çalışan, 4 yaşında küçük bir Ermeni kızın hikâyesinin anlatıldığı film, 25 ülkeden 125 filmin katıldığı DC Shorts Kısa Film Festivali'ne Türkiye'den seçilen tek film oldu.

    İzleyici ve basından büyük ilgi gören Ziazan'la ilgili "Washington Post" gazetesi Derya Durmaz'la bir röportaj yaptı ve filme "İyi Bir Amaç Uğruna Sınırları Zorlayan Bir Kısa Film" başlığı atarak, kültür sanat ekinde tam sayfa yer verdi.

    Derya Durmazın kısa filmi Ziazan Washington Postta

    DC Shorts festivaline katılan filmlerin eleştirilerine yer veren "Washington City" gazetesi ise Ziazan'ı "Kendi gösterim grubu içinde yer alan diğer filmlerin aksine, 15 dakika içerisinde anlatılabilecek bir hikayeyi, gereksiz yere uzatma tuzağına düşmeden, olması gerektiği gibi anlatma başarısı gösteren bir film" olarak niteledi ve "Küçük bir Ermeni kızın Türkiye'den gelen bir çikolatanın peşinden yola koyulduğu macerasını anlatan Ziazan'ı, feminist bir yaklaşım da içeren sonuyla, 'nefis' bir film" olduğunu belirtti.

    İçinde bulunduğumuz günlerde Arnavutluk'ta Ani Fest Rozafa Çocuk ve Gençlik Filmleri Festivali'nde yarışan Ziazan, Ekim ayında ise 51. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali'nde Ulusal Kısa Film Yarışması'nda yer alacak.

    Ziazan bugüne kadar uluslararası festivallere katılan 10'un üzerinde sinema filminde ve Ihlamurlar Altında, Tövbeler Tövbesi ve Bugünün Saraylısı gibi popüler dizilerde rol alan Derya Durmaz'ın yazıp yönettiği ilk kısa film.

    Durmaz, geçtiğimiz günlerde başrollerinde geçtiğimiz sezon kadrosunda rol aldığı Bugünün Saraylısı dizisinden ve Mavi Dalga filminden rol arkadaşları Nazan Kesal ve Nazlı Bulum'un yer aldığı ikinci kısa filminin çekimlerini tamamladı.

    Ziazan aynı zamanda proje aşamasındayken, iki ülke arasındaki diyalog ve ortak sinemasal üretimin desteklenmesini hedefleyen Ermenistan Türkiye Sinema Platformu ve TC Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından proje ve yapım destekleri aldı.

    Filmin aldığı ödüller:

    - SEE a Paris Güney Doğu Avrupa Sineması Festivali / Paris, Fransa / Nisan 2014 / Jüri Özel Ödülü

    - Diversity in Cannes Kısa Film Yarışması ve Ödülleri / Cannes, Fransa / Mayıs 2014 / Jüri Özel Ödülü ...İzleyici Ödülü

    - Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması / Mersin, Türkiye / Mayıs 2014 / Birincilik Ödülü

    - Uluslararası Çocuk ve Gençlik Filmleri Festivali (FICAIJ) / Merida, Venezüela / Mayıs 2014 / En İyi Kurmaca Film Ödülü

    - Mo and Friese Hamburg çocuk Kısa Filmleri Festivali / Hamburg, Almanya / Haziran 2014 / Friese Büyük Ödülü

    "Şimdiki Zaman"ın DVD'si çıktı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow