hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fellini'nin ilham perisi Anita Ekberg öldü

    Fellininin ilham perisi Anita Ekberg öldü
    expand

    İtalyan Yönetmen ve Senarist Federico Fellini'nin ünlü Tatlı Hayat (Dolce Vita) filminin yıldızı ve dönemin seks sembollerinden İsveçli aktris Anita Ekberg yaşamını yitirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İtalyan basınında yer alan haberlere göre, 83 yaşında olan Anita Ekberg, bir süredir tedavi gördüğü Roma yakınlarındaki San Raffaele di Rocca di Papa Kliniği'nde bu sabah hayata gözlerini yumdu.

    Bunlar da Instagram'ın Türk zengin çocukları

    Gerçek adı Kerstin Anita Marianne Ekberg olan ve 1931 yılında Malmö'de dünyaya gelen ünlü aktristin sinema kariyeri, 19 yaşındayken, 1950 yılında İsveç güzeli (Miss Sweden) seçilmesinin ardından başladı.

    Bakarken yakalandılar

    Efsanevi Yönetmen Federico Fellini'nin “ilham perisi" olarak nitelendirilen Ekberg, ilk büyük rolünü de, 1960 yapımı “Tatlı Hayatö filmindeki Sylvia karakteriyle hayata geçirdi.

    Aşk Çeşmesi'ndeki unutulmaz sahnesi

    Ekberg, söz konusu filmde, uzun elbisesiyle girdiği Trevi Çeşmesi yani Türkiye'de bilindik adıyla Aşk Çeşmesi'nin havuzundaki sahnesiyle hafızalarda yer etti.

    Hangi burç sinirlenince ne yapar?

    Fellini bu filmde, “La Turca" olarak tanınan Türk dansöz Ayşe Nana'nın bir striptiz sahnesinden de esinlenmişti. Ekberg, “paparazzi" terimini magazin gazeteciliği literatürüne kazandıran bu filmle dünya çapında üne kavuşmuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fellini'yi ben meşhur ettim

    1966 yılında İstanbul'a bir seyahat gerçekleştiren Ekberg'in, göbek dansı seyrederken çekilen fotoğrafları da Türk halkının hafızalarına kazınmıştı.

    2014'ün en iyi 50 filmi

    Cüretkar karakteriyle tanınan Ekberg, “Federico Fellini beni değil, ben onu meşhur ettimö diyordu.

    Uzun süredir Roma yakınlarındaki Genzano kasabasında yaşamını sürdüren Ekberg, ekonomik zorluk çekmesinden ötürü 2011 yılından beri Rimini Fellini Vakfı'ndan yardım alıyordu.

    "Çok para kazanmak suçsa asın beni!"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow