hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İzmir Kısa Film Festivali başlıyor

    İzmir Kısa Film Festivali başlıyor
    expand

    15. kez düzenlenecek İzmir Kısa Film Festivali, 1 - 5 Kasım tarihleri arasında Fransız Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye ve dünya sinemasının önemli isimleriyle sinemaseverleri bu yıl 15. kez buluşturacak olan İzmir Kısa Film Festivali, 1-5 Kasım tarihleri arasında Fransız Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.

    Festivale kurmaca, belgesel ve animasyon dallarında Altın Kedi Ödülü için yarışmak üzere, 63 ülkeden 1093 film başvurdu.

    Tunç Başaran (Yönetmen), Feza Çaldıran (Görüntü Yönetmeni), Nilüfer Açıkalın (Oyuncu), Klaus W. Becker (Bremen Film Büro Yöneticisi) ve Gulbara Tolomushova'dan (Sinema Yazarı) oluşan jürinin değerlendirmeleri sonucunda Altın Kedi sahiplerini bulacak.

    Önceki yıllarda, İzmir Sinema Derneği tarafından yapılan festival, bu yıl ve bundan sonraki yıllarda Kare Film bünyesinde, Yusuf Saygı yönetiminde devam edecek.

    Kültür Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, Buca Belediyesi ve Konak Belediyesi'nin desteklediği festivalde; Polonya Animasyonları, Japon Seçkileri, Almanya Seçkileri, Belçika Seçkileri ve özel gösterimlerle beraber 150'yi aşkın kısa film ücretsiz olarak izleyicilerle buluşacak.

    Türkiye ve dünya sinemasının önemli isimleri de yapılacak olan etkinliklerle sinemaseverlerle bir araya gelecek.

    Festival'in 'Emek Ödülleri' ise Türk Sineması'nın efsane set amiri Selahattin Geçgel, Yeşilçam'ın usta oyuncusu Kemal İnci'ye, oyuncu Kutay Köktürk'e ve Sinema Yazarı Sadi Çilingir'e verilecek.

    Bu sene, Ege Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi başta olmak üzere, İzmir'deki üniversitelerde de film gösterimleri yapılacak. Festivalin "Gençlik Ödülü" ise, izledikleri filmlere verecekleri oylarla öğrenciler tarafından belirlenecek.

    Harry Potter'da gizli seks sahnesi iddiası

    Vizyonda bu hafta: 24 Ekim 2014

    En iyi iPad uygulamaları

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow