hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SaturDox'ta "Gece Uçarım"

    SaturDoxta Gece Uçarım
    expand

    DOCUMENTARIST ve DEPO işbirliğiyle düzenlenen SaturDox/Belgesel Buluşmaları'nda 3 Mayıs Cumartesi günü saat 19:00'da Michel Wenzer'in "Gece Uçarım" adlı filmi gösterilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Filmde, California'nın en güvenlikli hapishanelerinden biri olan New Folsom Hapishanesi'nden görüntüler eşliğinde mahkûmların dünyalarına tanık oluyoruz.

    Söz konusu dünyada tehlikeli oyunlardan çok -içlerinden birinin tanımladığı gibi- tecrit; kalbin, zihnin ve ruhun kapanması var.

    Bu içten belgesel, çoğu ömür boyu hapis cezası çekmekte olan mahkûmların bu kapanmayı reddetmesini ve kendilerini açıp ifade etmek için yaptıkları çalışmayı gösteriyor.

    Mahkûmların ana araçları sanat ve bu belgesel de bizi hapishanenin şiir okuma etkinliklerine, gospel müzik korolarına, bahçede gitarla yapılan blues müziğine ve hapishanedeki başka birçok yaratım ânına götürüyor.

    "Gece Uçarım", mahkûmların yaptığı sanatsal ve insani yolculuğun yanı sıra yaratma motivasyonunu ve yol boyunca karşılaşılan güzellikleri ve acıyı gözler önüne seriyor.

    Ödüller:
    * Sheffield Belgesel Filmleri Festivali, Özel Jüri Ödülü
    * Tempo En İyi İsveç Belgesel Ödülü
    * En İyi Belgesel İsveç Film Ödülü

    "Cezaevlerinde Psikososyal Destek Çalışmaları"

    Film gösteriminin ardından Psikolog Dilek Çelik ile "Duvarların Arkasından Duyguları Paylaşmak: Türkiye Cezaevlerinde Psikososyal Destek Çalışmaları" adlı söyleşi gerçekleştirilecek.

    Başta çocuk istismarı, dezavantajlı gruplar, cezaevlerinde psikososyal destek programları, suç oluşumunun ruhsal ve sosyolojik nedenleri gibi adli psikoloji alanındaki konularda çalışmalarını sürdürmekte olan Dilek Çelik, Süleyman Şah Üniversitesi'nde tam zamanlı, Yeditepe ve Beykent Üniversiteleri'nde de yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak çalışıyor.

    Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği kurucu üyelerindendir ve 3 yıldır Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Kulübü tarafından İstanbul'daki çeşitli cezaevlerinde yürütülmekte olan "Kol Düğmeleri" projesine süpervizyon vermekte.

    Not: Giriş ücretsiz. Filmler İngilizce ve Türkçe altyazılı olarak gösterilecek.

    Adres: Tütün Deposu
    Lüleci Hendek cad. No: 12 Tophane, İstanbul

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow