hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ajda Pekkan: 10 bin olmaz 1 milyon TL isterim

    Ajda Pekkan: 10 bin olmaz 1 milyon TL isterim
    expand

    Ajda Pekkan’ın Prof. Dr. Nazım Durak’a açtığı 1 milyon liralık dava sonuçlandı. Sanatçı, kendisine 10 bin lira tazminat ödenmesi kararını kabul etmeyerek temyize gitti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hürriyet'in haberine göre; Ajda Pekkan, üç yıl önce Prof. Dr. Nazım Durak’la mahkemelik olmuştu. Profesörün kendisine “hilkat garibesi”, “kurbağa gibi bakıyor gözleri”, “maymun poposu gibi dudaklar” gibi ağır ithamlarda bulunduğunu öne süren Pekkan’ın açtığı hem ceza hem de manevi tazminat davaları, önceki gün sonuçlandı. Ceza mahkemesinde yargılanan Durak, “hakaret” suçundan 6 bin lira para cezasına çarptırıldı, caza ertelendi.

    Durak, tazminat davasında ise 10 bin lira ödemeye mahkum edildi. Ancak profesörden 1 milyon lira tazminat isteyen Ajda Pekkan, karara itiraz ederek avukatları Osman Hacıbekiroğlu ve Mehmet Sadık Öztürk aracılığıyla temyize gitti. İtiraz dilekçesinde şöyle denildi: “Davalının hakaret teşkil eden açıklamaları, TV ve internette yayımlanmıştır. Bu nedenle hükmedilen tazminatın caydırıcılık özelliği bulunmamaktadır. Müvekkilim toplum nezdinde küçük düşürülmüştür.”

    ''Bayan Sus''un gerçek hikayesi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow