hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İngiliz Kraliyeti'nden gazetecilere ilginç yasaklar

    İngiliz Kraliyetinden gazetecilere ilginç yasaklar
    expand

    İngiltere tahtının 2 numaralı varisi Prens William ve eşi Kate iki hafta sonra Amerika'yı ziyaret edecek. Buckingham Sarayı 3 günlük ziyaret için medya mensuplarına bir dizi kurala uyma şartı getirdi. O kurallar tartışma yarattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İngiltere tahtının 2 numaralı varisi Prens William ve eşi Cambridge Düşesi Kate ikinci bebeklerini bekliyor. Çift aralık ayının ilk haftasında Amerika'yı ziyaret edecek.

    7-9 Aralık arasında gerçekleşecek 3 günlük ziyaret şimdiden konuşulmaya başlandı.

    Nedeni İngiliz kraliyetinin ziyareti takip edecek gazetecilerden bir dizi kurala uymalarını istemesi.

    Medya mensuplarının uyması gereken kurallar sarayın internet sitesinden duyuruldu, "Yanlış yerlerde fotoğraf çekmeyin, arkadan yürümeyin, insanlara doğru koşmayın ve telefonla mesaj çekmeyin" denildi.

    İngiliz kraliyet ailesi için gazetecilerin kıyafetleri de önemli.

    Kate Middleton ortaya çıktı!

    "Kraliyet ailesinin etkinliklerini takip etmek isteyen gazeteciler İngiltere ya da yurtdışında kıyafet kurallarına uymalıdır" diyen Buckingham; "Erkekler takım elbise, kravat, kadınlar da pantolon ya da etekli takım giymek zorunda" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kot pantolon, spor ayakkabı ya da gündelik kıyafet giyenlerin etkinliklere alınmayacağı, tüm bu kuralların teknisyenler için de geçerli olduğuna dikkat çekildi.

    3 yıl aradan sonra tekrar Amerikayı ziyaret edecek olan Prens william ve eşini New York ve Washington'da yoğun bir program bekliyor.

    İkinci bebeklerinin nisan ayında dünyaya gelmesi beklenen çift, her iki kentte de birçok vakfın organizasyonuna katılacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow