hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Cerebral palsy"li çocuklar için siz de bir adım atın

    Cerebral palsyli çocuklar için siz de bir adım atın
    expand

    Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, "Cerebral Palsy" ile yaşayan çocuk ve yetişkinlere çocuklara destek olmak için "Steptember" adlı bir kampanya başlattı. Kampanyaya destek vermek için günde 10 bin adım atmanız ve çevrenizi bu hastalık hakkında bilgilendirmeniz, bağış toplanmasına katkıda bulunmanız gerekiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2011 yılında Avustralya'da farkındalık yaratmak amacıyla başlayan projeyle, gün boyu bilgisayar başında oturan ofis çalışanları eylül ayı boyunca daha sağlıklı yaşam adına aktiviteyi ve sporu hayatlarına katmaları için günde 10 bin adım atmaya davet ediliyor.

    Nasıl katılacaksınız?
    Kampanyaya katılmak için 4'er kişilik takımlar kuruluyor ve online kayıt yaptırılıyor. Bir takım kaptanı oluyor. Takım kurulunca 50TL'lik giriş ücreti ödeniyor.

    Vakıf tarafından birer adımsayar, bir rehber ve internet şifresi gönderiliyor. Böylece oyuna dahil olunuyor.

    Katılımcılar günlük olarak adımlarını adımsayar vasıtasıyla sayıyor ve sisteme giriyorlar.

    Pedometrenizle günlük adım sayınızı takip edebilir ve web sitesine girerek veya akıllı telefonunuzla bağlanarak adımlarınızı kaydedebilirsiniz.

    Amaç, her takım üyesinin eylül ayında 28 gün boyunca günde 10.000 adım atmasıdır. Bu adım sayısı, bütün kıtalardaki en yüksek zirveyi tırmanmaya eş değerdir.

    Günde 10.000 adım atmak kolay değil. Bu nedenle sosyal çevrenizi "cerebral palsy" konusunda bilinçlendirip ve sizi desteklemeleri için bağış talebinde bulunabilirsiniz. Böylece kendi küçük yardım kampanyanızı başlatabilirsiniz.

    40 farklı aktivite
    Günlük adım sayınıza ulaşmak için tek yol yürümek değil. Koşabilir, bisiklete binebilir, yüzebilir hatta dans edebilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sistemde, engellilerin yapabileceği sporları da içeren, adımlara çevirebileceğiniz 40'tan fazla, farklı aktivite bulunmaktadır.

    İŞTE BAĞIŞ TOPLAYABİLMEK İÇİN VAKFIN 5 ÖNERİSİ

    1. Sadece sor!

    Önemli bir amaç için adım atıyorsun. Cerebral Palsy ile  yaşayan çocuk ve yetişkinlere yardım edeceksin. Bu nedenle arkadaşlarının, ailenin ve meslektaşlarının bu konuyu bildiğinden emin ol. Gördük ki insanlar, başkalarının Steptember’da yer aldığını görünce kendileri de fark yaratmak için bu işin bir parçası olmak istiyorlar. Bu yüzden sadece sor.

    2. Bağış Yap.

    Steptember’a bağış yaparak hemen başla. Destekçilerine örnek olman, amacının arkasında durduğunun harika bir göstergesi.

    3. Dünyaya söyle

    Arkadaşlarına, ailene ve meslektaşlarına e-posta göndererek başla. Onlara yardım edebilecek tanıdıklarına e-postanı iletmelerini iste. Bağış sayfanın bağlantısını Facebook ve Twitter üzerinden paylaş. Neden bağış toplama hedefini ve sayfanın bağlantısını  e-posta imzana eklemeyesin ki?

    4. Patronundan hemen başlamasını iste

    Birçok firma, çalışanlarının bağış toplama çabalarını üstlenecek veya şirket olarak bağışta bulunacaktır. Yapılan her bağış için makbuzun yanında katkılarından dolayı teşekkür mektubu da veriyoruz.

    5. Bağış toplama kampanyası başlatın

    Kek pişirip satmak, eski eşyalarınızı paraya çevirmek, el işlerinizi değerlendirmek bağış kampanyası başlatabilmeniz için iyi birer yol olabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Probiyotik ürünler soğuk algınlığı riskini düşürüyor

    Ünlülerden ve şirketlerden destek
    CNN TÜRK'e konuşan kampanyaya destek veren ünlü sunucu Özge Uzun, "Cerebral Palsy ile doğan çocukların oranı her yıl artıyor. Bu konuda farkındalık yaratmak gerekiyor. Bu tarz kampanyalarla işi ajite etmeden, hepimizin başına gelebileceğini anlayarak destek veriyoruz. Bu hastalığı ilk defa duyan kişilerin bile elini taşın altına koyması için çok değerli. Kampanyaya destek vermek için illa para pul olması önemli değil, elini taşın altına koymak en önemlisi" diyor.

    Öte yandan, "sahibinden.com" sitesi de, "Steptember"a destek veriyor. Proje kapsamında, sahibinden.com çalışanlarından oluşan takımlar, spor salonu veya koşu parkurunda her gün 10 bin adım atıyor.

    Bağışlar ailelere ulaştırılacak
    Bu şartlı bir bağış kampanyası. Yapılacak bağışların nerelerde kullanılacağı belli. Bağış yapacak kişiler nereye istiyorsa oraya bağış yapabiliyor. Eğitime, rehabilitasyona, bilimsel çalışmalara ya da teknoloji alanına bağış yapabilirler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Toplanan bağışlar vakıf tarafından ailelere ve çocuklara ulaştırılacaktır.

    DETAYLI BİLGİ İÇİN LÜTFEN TIKLAYIN: http://www.steptember.org.tr/

    "Ice Bucket" kampanyası dünya çapında ilgi görmüştü
    Bu arada, Amerikalılar ALS hastalığına dikkat çekmek ve bütçe oluşturmak için başlattığı "Ice Bucket Challenge" kampanyası dünya çapında ilgi görmüş ve teklifi alan kişi 24 saat içinde başından aşağı bir kova buz dökmüştü.

    Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'ten ünlü oyuncular Hillary Swank ve Mickey Rourke'a kadar pek çok kişi de kampanyaya destek olmuş ve bağış yapmıştı.

    Yeni akım: "ALS için başından aşağı bir kova buz dök"

    Kistik Fibrozis hastaları yaşamak istiyor

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow