hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cilt kırışıklıklarında botoks tedavisi

    Cilt kırışıklıklarında botoks tedavisi
    expand

    Tıptaki gelişmeler her geçen gün en yeni teknolojileri sunuyor. Cilt kırışıklıklarını engellemek ya da yok etmek için botoks da bu imkânların en başında geliyor. Ancak botoks hakkında çok fazla yanlış bilgi bulunuyor. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Dr. Güncel Öztürk botoksla ilgili en çok merak edilenleri yanıtladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Botoks, kasların geçici olarak hareketini engeller. Botoks uygulaması nedeniyle hareket edemeyen kas bölgesinde, kasların sebep olduğu kırışıklık ve sarkmalar düzelir. Bu etki ortalama 3-6 ay sürer. Botoksun yapıldığı alanlar ise; göz çevresi kırışıklıkları, çatık kaşnedeniyle oluşan kırışıklıklar, alın ve kaş arası kırışıklıklar, dudak çevresi kırışıklıkları, boyun bölgesi kırışıklıkları, yanak sarkmaları, koltuk altı, avuç içi ve ayak tabanı terlemelerine uygulanır.

    "Göz çevreniz genç yaştan itibaren gülerken kırışıyorsa..."

    Botoksun ne zaman yapılacağı hakkında konuşan Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Dr. Güncel Öztürk, "Eğer göz çevreniz genç yaştan itibaren gülerken kırışıyorsa, konuşurken veya bir şey okurken sürekli kaş çatma hareketi yapıyorsanız, alın çizgileriniz çok belirginse, kaşınız düşükse, yüzünüzde sarkmalar başladıysa botoks adayı olabilirsiniz." dedi. Dr. Güncel Öztürk, botoks uygulamasında en iyi uygulama sonuçları 25-65 yaş arasında alındığını ve 65 yaş üzerindeki kişilerde mimik çizgileri dinlenme halinde olduğundan bu yaşlarda cilt gerdirme ameliyatları botoks tedavisine göre daha faydalı sonuçlar verdiğini de sözlerine ekledi.

    Dr. Güncel Öztürk botoksun etkisi hakkında, "Botoks tedavisinin sonuçları 3-15 gün içinde ortaya çıkar. Tedavi etkinliği 4-6 ay devam  edebilir. Tekrar edilen seanslarla tedavinin etkinlik süresi uzar. Botoks’un etkisi uygulandığı  alanlarda ortaya çıkar. Bu görünümü devam ettirmek için botoks uygulaması gerekir. Tekrarlayan uygulamalarla tedavi sıklığı azalır." açıklamasında bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    Botoks uygulaması nasıl yapılır?


    Botoks kremi zararlımıdır? Botoksun yan etkileri var mıdır?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow