hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CİSED: "Binalarımız mutlu bir cinsel yaşama uygun değil"

    CİSED: Binalarımız mutlu bir cinsel yaşama uygun değil
    expand

    Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED) tarafından yapılan açıklama, binaların güvenlik, ekonomik ve tasarım olarak dönüşüm geçirmesine karşı cinsel mahremiyeti koruyacak koşulların göz ardı edildiğini vurguluyor. CİSED'e göre keyifli ve mutlu bir cinsel yaşam için iskân kanunlarında ses yalıtımı ve ebeveyn banyosu yapımı zorunlu tutulmalı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED) Genel Başkanı Psikoterapist & Psikiyatr Uz. Dr. Cem Keçekeyifli ve mutlu bir cinsel yaşam, toplumsal huzur, güzel partner ilişkileri ve sağlıklı çocuk gelişimi için iskân kanunlarında ses yalıtımı ve ebeveyn banyosu yapımının zorunlu kılınmasını tavsiye etti.

    Cinsel mutluluk için ev ergonomisi önemli
    Ev ergonomisinin sağlıklı ve mutlu bir cinsel yaşama uygun düzenlenmesi gerektiğini savunan Dr. Keçe; "Oturma odası gibi kullanılan salonlara açılan yatak odası kapıları günümüz inşaat sektöründe her ne kadar maziye karışsa da, hala yapılan konutların pek çoğu çiftlerin sağlıklı, doyumlu ve doyurucu bir cinsellik yaşaması için uygun değil. Ülkemizde “hayalinizdeki ev” diye dillendirilen konutların neredeyse çok azında çiftler arzuladıkları cinselliği yaşayabiliyor. Bu nedenle fiziksel çevrenin insanlarla uyumlu olması gerekiyor. Çiftin fiziksel sağlığını etkilediği kadar, ruh sağlığını, dolayısıyla mutluluğunu ve partner ilişkilerini de etkileyen önemli bir faktör olan ev ergonomisinin mutlaka cinsel yaşama uygun düzenlenmesi gerekiyor. Çünkü cinsellik özgürce yaşandığında zevk verebiliyor, birbirine dokunan ve arzuları doğrultusunda cinsel beklentilerini sakınarak değil, aksine zevk alarak gerçekleştirebilen çiftlerin ilişkisi diğerlerine nazaran daha uzun ömürlü olabiliyor" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erkek arkadaşları bile aynı olan silikon ikizler! 

    Ses yalıtımı ve ebeveyn banyosu gerekli
    Mahremiyet algısının önemine değinen Dr. Keçe; "Sağlıklı, mutlu ve uzun ömürlü bir cinsel yaşam için çiftin özgürlüğünü ve özelini betimleyen mahremiyet oldukça önemli bir ihtiyaç... Mahremiyet olmadan sağlıklı bir birey, ebeveyn ya da karı-koca olunamıyor. İnsanlar farklı psikolojik ihtiyaçlarından dolayı seks yapabiliyor. Karşı cins tarafından beğenilmek, arzulanmak, tercih edilmek kişinin içinde var olan güvensizlik ve değersizlik duyularının tatmin edilmesine yardımcı olabiliyor. Bununla birlikte, bireyin arzu, istek ve beklentilerinin gerçekleşebilmesi çiftin daha mutlu, sorumlu, başarılı, sıcak, samimi ve iyi birer ebeveyn olabilmesini sağlıyor.

    Bu nedenle T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Türkiye Müteahhitler Birliği’nin mahrem bir cinsel yaşam için binalarımıza yeni standartlar getirmesi önem taşıyor. Özellikle yatak odalarının duvarlarında ve kapılarında ses yalıtımının olması ve ebeveyn banyolarına yer verilmesi üzerinde düşünülmesi gereken önemli bir konu... Çiftlerin cinselliği gerektiği gibi yaşayamaması cinsel işlev bozukluklarına neden olabileceği gibi, partnerlerin birbirinden uzaklaşmasına, cinsel ilişkiye girmekten kaçınmalarına hatta boşanmalara bile neden olabiliyor. CİSED olarak keyifli ve mutlu bir cinsel yaşam, toplumsal huzur, güzel partner ilişkileri ve sağlıklı çocuk gelişimi için iskân kanunlarında ses yalıtımı ve ebeveyn banyosu yapımının zorunlu kılınmasını tavsiye ediyoruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kim Kardashian'la Kanye West'ten "çakma" balayı

    "Çocuklar duydukları sesleri yanlış anlayabilir"
    Çocukların duydukları sesleri yanlış algılayabildiklerini söyleyen Dr. Keçe; "Ebeveynlerin cinsel aktivitede bulunurken çıkardıkları normal ama çocuklar üzerinde olumsuz etkilere yaratabilecek olan sesleri, çocukların erken yaşta cinsellikle tanışmalarına mehil vereceği gibi, cinselliğe olan ilgi ve meraklarının artmasına da ortam hazırlayabiliyor. Gereğinden önce öğrenilen cinselliğin keşfedilmeye çalışılması, çocuğun cinsel içerikli davranışlar sergilemesine ve arkadaş ortamlarında cinsel keşiflerde bulunmasına neden olabiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Kiraz" deyip geçmeyin...

    Bu tür davranışlar, ebeveynler tarafından anlık verilen bilinçsiz tepkilerle birleştiğinde, küçük yaştaki çocukların cinselliği ayıp ve yasak olarak algılaması, kötü ve yapılmaması gereken bir aktivite olarak öğrenmesi gibi istenmeyen tablolarla karşılaşılabiliyor ve bu tablo gelecekte cinsel işlev bozukluklarına zemin hazırlayabiliyor. Bununla birlikte, ebeveynler tarafından çıkarılan cinsel içerikli sesler küçük çocuklar tarafından yanlış anlamlandırılabiliyor, babalarının annelerine kötü bir şey yaptığını düşünebiliyorlar ve babalarına karşı öfke duyabiliyorlar. Son olarak mahremiyet duygusunun küçük yaştaki çocuklara aşılanamaması, sağlıklı cinsel kimlik gelişimini olumsuz etkileyebileceği gibi çocukların istismara uğramasına da neden olabiliyor" dedi.

    İşte Miss Turkey 2014 birincisi

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow