hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Genizdeki 10 santimetrelik tümör hastanın burnundan çıkarıldı

    Genizdeki 10 santimetrelik tümör hastanın burnundan çıkarıldı
    expand

    Konya'da geniz bölgesindeki tümör nedeniyle nefes almakta zorlanan ve koku duyusunu büyük ölçüde kaybeden 15 yaşındaki Sinan Koyuncu, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde endoskopik ileri uygulama tekniğikullanılarak gerçekleştirilen operasyonla sağlığına kavuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Burun tıkanıklığı ve kanaması şikayeti ile Tıp Fakültesi Hastanesi'ne başvuran Sinan Koyuncu'da, tetkikler sonucu geniz bölgesinde tümör tespit edildi. Tümörün endoskopik yöntemle alınmasına karar verilmesi üzerine hasta ameliyata alındı.

    Koyuncu'nun geniz bölgesinde yaklaşık 10 santimetre büyüklüğündeki tümörün tamamı, endoskopik ileri uygulama tekniği ile burun deliğinden yaklaşık 3 saat süren cerrahi işlemle çıkarıldı.

    "Endoskopik yöntem sonuç açısından başarılı"

    Operasyon hakkında bilgi veren Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kayhan Öztürk, hastanın kendilerine burun tıkanıklığı ve kanaması şikayetiyle geldiğini söyledi. Yapılan tetkikler sonucu tümörün, damarsal yapıdan zengin, iyi huylu olduğunu tespit ettiklerini anlatan Öztürk, hastayı ameliyata aldıklarını
    kaydetti. Öztürk, "Endoskopik ileri uygulama tekniği ile geniz bölgesinde yaklaşık 10 santimetre büyüklüğündeki tümörün tamamı hastamızın burun deliğinden yaklaşık 3 saat süren cerrahi işlemle bir ünite bile kan vermeden başarı ile çıkarıldı. Tümör endoskopik yöntemle tamamen alındığı için tekrarlama olasılığı yok" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "İyi huylu diye güvenilmemeli"

    Tedavi sürecinde radyoloji bölümünden Doç. Dr. Osman Temizöz ve ekibi, anestezi bölümünden de Doç. Dr. İnci Kara ve ekibiyle çalıştıklarını bildiren Öztürk, hastanın durumunun iyi olduğunu, kısa sürede taburcu edileceğini belirtti. Öztürk, 14-16 yaşlarındaki erkek çocuklarda oldukça sık görülen bu  tümör tipinin her ne kadar iyi huylu olarak bilinse de göz sinirleri, şah damarı
    veya beyin içerisine uzanım gösterebileceğine dikkati çekti.

    Artık endoskopların kullanıma girmesiyle burun içerisinde özel kameralar kullanılarak tümörlerin pek çoğuna müdahale edilebildiğini vurgulayan Öztürk, "Bu cerrahi tekniğin avantajı, hastanın yüzünde hiçbir izin olmaması, burun deliğinden 10-15 santimetrelik tümörlerin bile çıkarılabilmesi, hastanede kalış süresinin kısa olmasıdır" ifadesini kullandı. Koyuncu ise ameliyattan kısa bir süre geçmesine rağmen şikayetlerinden kurtulduğunu, artık rahatça nefes alabildiğini kaydetti.

    Kanser tedavisinde yeni aşı yolda

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow