hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gürpınar'da kuduz karantinası

    Gürpınarda kuduz karantinası
    expand

    Van'ın Gürpınar ilçesinde bir çocuğu ısıran köpeğin kuduz çıkması üzerine Yatağan Mahallesi karantina altına alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gürpınar ilçesine bağlı Yatağan Mahallesi'nde bir çocuğu ısıran köpeğin kuduz çıkması nedeniyle mahalle karantinaya alındı. Yatağan Mahallesi'nde yaşayan 15 yaşındaki Veysel Dinçer, yaklaşık 20 gün önce besledikleri köpeğin saldırısına uğradı. Hastaneye kaldırılan Dinçer, tedavi altına alındı. Köpeğin birkaç gün sonra ölmesinden şüphelenen baba Adil Dinçer, durumu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne bildirdi.

    Bunun üzerine köye giden veteriner hekimleri, köpekten aldıkları numuneleri incelemek üzere Elazığ'a gönderdi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdür Vekili Ensari Yıldız, yaptığı açıklamada, Elazığ'daki incelemenin ardından sonucun pozitif çıktığını belirterek, "Bunun üzerine mahalleyi karantina altına aldık. Köyün giriş ve çıkışlarına tabelalarımızı bıraktık. Okul müdürünü de çocukları 'kuduz' konusunda bilgilendirmesi için uyardık ve mahalleye hayvan giriş, çıkışını
    yasakladık. Önümüzdeki günlerde de hem mahalle halkına hem de mahalledeki bütün
    hayvanlara gerekli aşıları yapacağız" diye konuştu.

    Karantina 6 ay sürecek

    Karantina süresinin kuduz ve salgın hastalıklar için 6 ay olduğuna dikkati çeken Yıldız, bu süre zarfında mahalleyi gözlem altında tutacaklarını ve olası bir durumda anında müdahale edeceklerini dile getirdi. Baba Adil Dinçer ise besledikleri köpeğin son günlerde saldırganlaştığını bildirerek, şunları kaydetti:
    "Köpeği bir sabah ölü bulunca durumu ilgili yerlere bildirdim. Köpek oğlumu kalçasından ısırmıştı. Biz de hemen hastaneye kaldırdık. Tedavi edip eve getirdikten sonra köpeğin kuduz olduğu bilgisi verildi. Biraz tedirgin oldum ancak gerekli önlemleri aldılar. Yetkililerin mahalledeki başıboş köpeklerin toplanması için müdahalede bulunmasını bekliyoruz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow