hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Kök hücre" tedavisiyle ayağının kesilmesinden kurtuldu

    Kök hücre tedavisiyle ayağının kesilmesinden kurtuldu
    expand

    Sol bacağının damarları tıkalı olan 83 yaşındaki Halil Kuru, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde uygulanan kök hücre tedavisiyle ayağının kesilmesinin önlendiğini belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    PAÜ Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr.Gökhan Önem, yaptığı açıklamada, ayağındaki dolaşım bozukluğuna bağlı şiddetli ağrı nedeniyle hastaneye başvuran Halil Kuru'nun damar yapısının by-pass ameliyatına uygun olmadığını belirtti.

    Uygulanan ilaç tedavisinin faydalı olmadığı ve ayağının kesilme tehlikesinin bulunduğunu bildiren Prof. Dr. Önem, şunları kaydetti: "Uyguladığımız kök hücre yöntemi ile tıkalı olan damar bölgesinde 1-1,5 ay içerisinde yeni damarlar oluşacak. En önemlisi de hastamızın bacağının
    kesilmesini bu yöntemle engelledik. Kök hücre tedavisi damar sertliği nedeniyle ayak damarları için yaptığımız ameliyatlara alternatif bir yöntem değil, ameliyattan fayda görme şansı olmayan, ayakta kanlanma bozukluğuna bağlı şiddetli ağrısı olan ve uzuvlarını kaybetme riski altında olan hastalara uyguladığımız bir yöntemdir."

    Prof. Dr. Gökhan Önem, kök hücre tedavisinin olumlu sonuçlar vermesiyle ayakları kesilme tehlikesi altında olan hastalara bu tedavinin bir umut olabileceğini bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konya'da öğrenci servisi kaza yaptı: 4 ölü, 11 yaralı

    Sultan Alparslan'ın mezarı için önemli bulgulara ulaşıldı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow