hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Midesini küçülttü, diyabetten kurtuldu

    Midesini küçülttü, diyabetten kurtuldu
    expand

    10 yıldan beri diyabet hastası olan Halime Efe, geçirdiği operasyonla hem kilolarından hem hastalığından kurtuldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde mide küçültme ameliyatı sonrasında, iki haftada 13 kilo verip Tip 2 diyabet hastalığından kurtulan Halime Efe, "Alman doktorların yapamadığını Türk doktor yaptı" dedi.

    Almanya'da yaşayan 3 çocuk annesi 42 yaşındaki Halime Efe, 10-11 yıldır Tip 2 diyabet hastalığıyla mücadele ediyor. Almanya'da gittiği doktorlara şeker hastalığı nedeniyle hemen yorulduğunu anlatan Halime Efe, 'Duodenal Switch' (mide küçültme) ameliyatı olmak istediğini belirtti. Doktorları ise metabolizmasının bu ameliyata uygun olmadığı karşılığını verdi.

    Bunun üzerine Antalya'ya gelerek, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayhan Mesci ile görüşen Halime Efe, ameliyat olabileceğinin söylenmesi üzerine 2 hafta önce ameliyat edildi.

    Ameliyatı gerçekleştiren ekibin başında yer alan Doç. Dr. Ayhan Mesci, "Halime hanım, son gelinen noktada günde 2 kez, her seferinde 52 ve 32 ünite insülin kullanıyordu. Beraberinde anti diyabetik ilaç alıyordu. Bu kadar medikasyon almasına rağmen hala kan şekeri 250 civarında seyrederken bize başvurdu. Yaptığımız değerlendirmelerde, Duodenal Switch ameliyatına uygun olduğunu gördük. 2 hafta içerisinde 13 kilo kaybedip, beraberinde diyabetten de kurtuldu diyebiliriz. Sonuçta insülini dün itibarıyla tamamen bıraktı. Bugün sadece ağızdan oral anti diyabetik ilaçlar kullanıyor. Kısa süre sonra bu ilaçlardan da kurtulacak. Kan şekeri 90 civarında seyrediyor. Hastanede 5 gün kaldı, nekahet dönemini evinde geçiriyor. Bugün de ilk kontrolümüzü yaptık. Hastamız son derece başarılı bir şekilde rutin hayatına döndü" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kenya'da kadın sünneti dehşeti!

    Almanların yapamadığını Türk hekim yaptı

    Halime Efe ise 100 kiloyla ameliyata girdiğini, ikinci hafta sonunda 87 kiloya düştüğünü belirterek, "Şeker hastalığımın yanı sıra fazla kilolarımdan da kurtulacağıma inanıyorum. Şu an çok rahatım. Yeniden doğmuş gibiyim" dedi. Yıllardır güne halsiz ve baş ağrısıyla başladığını anlatan diyen Halime Efe, şöyle konuştu:

    "Tüm günüm yorgunlukla geçiyordu. Çocuklarıma yetemiyordum. Sabah 52 ünite, akşam 32 ünite olmak üzere günde iki kez insülin kullanıyordum. Alman hekimlerin yapamadığını Türk doktorum Ayhan Mesci yaptı. Şu an çorbayla besleniyorum. Üçüncü haftada püreyle beslenmeye başlayacağım. İki haftada 13 kilo verdim, daha da önemlisi diyabetten kurtuldum."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Estetikten sonra ülkesine giremediler

    Muz kabuğunun faydaları



    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow