hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Saç ekiminde abartılı vaatlere dikkat

    Saç ekiminde abartılı vaatlere dikkat
    expand

    Kariyer yaşamındaki rekabet, erkekleri daha bakımlı olmaya zorluyor. Genç ve dinamik görünmek isteyen erkekler, ilk önce saç ektiriyor. Peki saç ektirenlerin hepsi sonuçtan memnun kalıyor mu? Saç ekimi alanında abartılı vaatler sunulduğuna dikkat çeken Saç Ekimi Uzmanı Emine Saykı, hayal kırıklığı yaşayanların da oldukça fazla olduğunu belirtiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Estetik merkezleri ve güzellik salonları artık sadece kadınlara değil erkeklere de hizmet veriyor. Erkekler artık genç, dinamik görünmek için botoks, dolgu yaptırıyor, sık sık manikür, pedikür, ağda, cilt bakımına giriyorlar.

    Şu sıralar erkek estetiğindeki yükselen trend ise saç ekimi şüphesiz. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de saç ektirmek artık sıradan bir uygulama haline gelmiş durumda. Kel olsun olmasın, başında hafif bir seyrekliği dahi olan erkekler, saç ekim merkezlerinin kapısını çalıyor.

    Bakanlıktan genelge: 2 şeker yasak

    Peki saç ektirenlerin hepsi sonuçtan memnun kalıyor mu? Saç ekimi konusunda verilen abartılı vaatler gerçekleşiyor mu? Bir kez saç ektirip hayatınız boyunca sırma saçlı olmak mümkün mü? İstanbul Hair Center kurucusu Emine Saykı, saç ekimiyle ilgili çok önemli uyarılarda bulunuyor;

    ''Tecrübeli, kaliteli ve bu konuda tam donanıma sahip ekiplerce yürütülen işlemlerde beklentileri karşılanan fertler kadar, hayal kırıklığı yaşayan, mağdur duruma düşen ya da işlem sonrasında sıkıntısını dile getirecek muhatap bulamayan kişi sayısı da inanın ki bir o kadar fazla.''

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Bunu yapın, hastanenin yolunu unutun!"

    Saç ekimiyle ilgili hayal kırıklığı yaşayanları sık sık duyar olduk. Bu duruma düşmemek için neler önerirsiniz? Bu işlemlerde danışmanların sizlere aktardığı bilgilerde hangi kelime oyunlarına dikkat etmek gerekir?

    Öncelikle saç ekimini gerçekleştiren kişilerin, bu konuda ehli kişiler olmasına, sağlıkçı olmasına ve işini severek yaptığına emin olmak gerekir. İşlemin hastanede ve ameliyathanelerde, tam steril ortamlarda yürütülmesi, operasyondan sorumlu bir doktorun bulunması operasyonunuzun kalitesi kadar sizlerin sağlık yönünden de güvende olmanızı sağlayacaktır.

    MPS hastası minik Döne'nin yaşamı, alamadığı ilaca bağlı

    Firmanın ya da uzmanın tecrübesi, günlük ve aylık bazda yapmış olduğu operasyon sayısı, kullandığı punch uçları(köklerin alındığı uçlar),kanal açma yöntemi gibi operasyon seyrine direkt etki edecek soruları sormanız ve size güvenilir, samimi cevaplar verilmesi o kurumu 1 puan öne çıkaracaktır.

    Bir de greft (alınan doku) sayılarında abartılı rakamlar veriliyor. Bu işin standartı tam olarak nedir?

    Operasyonlarda ekilen grefti(alınan doku) 1 kök olarak düşünebilirsiniz ancak bu 1 saç teli ile kimi zaman eş değer olmamaktadır. Kişiden çıkartılan greft 1’li saç teli de olabilir 2’li, 3’lü, 4’lü gibi çok telli de olabilir. Bu bakımdan biz uzmanlar olarak 1 grefti hesaplarken bunu 2,25 saç teli olarak hesap katmaktayız.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Karın ağrınızın altına gizlenmiş hastalıklar olabilir"

    Ancak bazı kötü niyetli ya da az bilgili uzmanlar bunu farklı yorumlayarak saç ekimi düşünen kişileri de doğal olarak yanlış bilgilendirmektedirler. Yani şöyle ifade edecek olursa;”4000 greft ortalama 11.000 saç teline denk gelirken, bunu 11.000 saç teli yerine 11.000 kök olarak lanse edip”, kişiyi yanıltabilmektedirler.

    Peki fiyatlandırma neye göre yapılıyor?

    Her merkez kendine göre bir fiyatlandırma politikası çizip, ona göre yol almaktadır. Örneğin; greft hesabına göre fiyatlandırma, açıklığa göre fiyatlandırma, operasyon saatine göre fiyatlandırma gibi farklılıklar sunmakta olup, esas amaç bellidir; kişiden daha fazla nasıl para kopartılabilir? Saç ekimi işleminin sonuçta bir operasyon olduğunu düşünürsek, etik ve doğru olan fiyatlandırma şekli, seans ücretlendirmesi olup, kaç greft ekildiğinin, ne kadarlık bir alana işlem yapıldığının ve kaç saat sürdüğünün hiçbir önemi yoktur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hamilelikte bol protein tüketilmeli

    Ancak saç ekimi işleminin operasyon ücretlendirmesi ayrı olup, kaş ekimi, sakal ekimi, kirpik ekimi gibi diğer işlemlerinde fiyatlandırması seans ücreti olarak belirlenip, tek fiyat sistemiyle çalışılmaktadır. Nitekim dünyanın her yerinde saç ekimi işlemleri tıpkı biz de olduğu gibi, seans ücreti sistemiyle operasyonlarını yürütmektedirler.

    Saç ekim operasyonlarının mutlaka ameliyathanede yapılması konusunda hassasiyet gösteriliyor mu sizce?

    Görüşmelerde operasyonlar tam steril ameliyathane ortamlarında yapılıyor denilmesi, ameliyathane gibi dizayn edilmiş boş odalardan bahsedildiğinin altını çizmek isterim. Bu tür işlem odalarını kesinlikle tasvip etmeyip, operasyon düşünen kişileri bu konuda uyarmak isterim.

    Lekeyi, beni dondurun, kurtulun

    Hâlbuki saç ekimi operasyonları, tam donanımlı bir hastane ya da tıp merkezlerinde ve ameliyathanelerde gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Aslında bunun gibi birçok dikkat edilmesi gereken konular olabilir, bu bağlamda operasyon düşünen kişilerin muhakkak dikkatli olması, işinde profesyonel, güvenilir, bilindik ve tecrübeli kişilere başvurmasını öneririm.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Saç ekimi bir el işçiliği olup, herkesin yapabileceği bir iş olmadığının muhakkak unutulmaması gerekir. Ekilen saçların sıklığı, yönleri, doğallığı gibi önemli unsurlar tamamen el ile yapılmakta olup, işlemi gerçekleştiren kişi bir nevi sanatkâr olarak görülebilir.

    Bebek pudrasının 8 farklı kullanımı

    Hastanelerinde gösterişli oluşu, büyük markalar oluşu, mermerden zeminler ya da cam dış cepheli binalar olması gibi büyük teferruatlara takılmayıp, işini sevenlerin tercih edilmesini muhakkak öneririm. Her zaman söylediğimiz gibi “saç ekimi operasyonunu duvarlar değil, eller yapmaktadır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow