hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suriyeli 10 aylık bebeğin yaşamı 10 bin TL'ye bağlı

    Suriyeli 10 aylık bebeğin yaşamı 10 bin TLye bağlı
    expand

    Zeki Süleyman 10 aylık ve Gaziantep'te yaşıyor. Doğuştan kas erimesi hastalığı var. Minik Zeki dünyaya gözünü açtığından beri hastanenin yoğun bakım servisinde yaşıyor. 2 yıl önce Suriye'deki savaştan kaçan ailesi ise, Zeki'yi eve götürebilmek için 10 bin TL'lik ev tipi solunum cihazını almak zorunda. İşsiz baba yardım bekliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kepenek Mahallesi'nde 6 çocuğuyla yaşayan Mustafa Süleyman (33), ailesiyle birlikte 2 yıl önce Halep'ten Türkiye'ye geldi. Gaziantep'te ikamet eden ve geçimini ayakkabıcılık yaparak sürdüren Süleyman'ın, Türkiye'de dünyaya gelen 10 aylık bebeği  Zeki'nin doğuştan kas erimesi hastalığı olduğu belirlendi.

    2 ay önce de aniden rahatsızlanarak Gaziantep Çocuk Hastanesi'ne kaldırılan Zeki'nin tedavisi devam ediyor. Her gün evlerine uzak mesafede bulunan Gaziantep Çocuk Hastanesi'ne gitmek zorunda kalan ailenin, tedaviyi evlerinde devam ettirmeleri için 10 bin TL tutarındaki ev tipi solunum cihazını satın alması gerekiyor. Ancak, ailenin maddi durumu cihazı almaya yetmiyor.

    Pozantı tecavüzcülerine takipsizlik, mağdur çocuklara müebbet

    Zor durumda kaldıklarını ve hayırseverlerden yardım beklediklerini kaydeden baba Süleyman, "Doktorlar çocuğumun kas erimesi hastası olduğunu söylüyorlar. Cihaza bağımlı olarak yaşamını sürdürüyor. Çocuğumuzu eve getirme şansımız var, ancak cihaz 10 bin TL'dir. Ben her gün işimi bırakıp çocuğumu görmeye gidiyorum. Böyle de olmuyor. Tam 3 saat vaktimi alıyor. Daha önceki işimden bu yüzden çıkarıldım. Ben kira mı vereyim, çocuklarıma mı bakayım, hasta çocuğumla mı ilgileneyim? Bunun için cihazı almamız gerekiyor. Eğer alırsak, çocuğu eve getiririz. Benim işimden dolayı da kolaylık yaşarım. Hastaneye de günlük gidip gelmek durumunda kalmayız." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Esad yönetimi, YPG'den Şah Fırat izahatı istedi

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow