hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ünlü sunucu ''memelerine veda'' partisi düzenledi

    Ünlü sunucu memelerine veda partisi düzenledi
    expand

    Memesini kaybetmek birçok kadın için psikolojik açıdan travmatik bir deneyimdir. Annesini ve ablasını çok genç yaşta meme kanserinden kaybeden 27 yaşındaki Claira Hermet, ameliyatından 6 gün önce memelerine partiyle veda etti. Operasyon öncesinde operasyon ekibinin kadın çalışanları, Hermet ile ameliyathanede dans şovu yaparken, "memeye veda" partisinde de misafirlere meme şeklinde kekler dağıtıldı. Sağlık Servisi 16 Ocak 2015 Ünlü sunucu 'memelerine veda' partisi düzenledi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Henüz 9 yaşındayken, kendisi 42 yaşında olan annesini, daha sonra da 31 yaşında ablasının da hayata veda etmesi üzerine uzun yıllar bunalıma giren BBC sunucusu, kendisinin de meme kanseri geni taşıdığını öğrendi. Kanser riskinin yüzde 85 olduğunu öğrenen Hermet, "Doktor bana kanser geni taşıdığımı ve riskimin çok yüksek olduğunu söyleyince sanki mideme bir yumruk yemiş gibi oldum. Ağlaya ağlaya hastaneden çıktım." diyerek o anları anlattı.

    "Beni bırakmayacak bir erkek bulursam ameliyat olurum"

    Hermet operasyon kararını nasıl verdiğini ise şöyle anlattı, "O anda ameliyatı olmak zorunda olduğumu anladım. Doktorlar bana kendimi hazır hissettiğimde ameliyatı olabileceğimi söyledi. Ama çok gençtim, henüz 19 yaşındaydım. Eğer beni sadece ben olduğum için seven bir erkek bulursam ameliyatı olabilecek kadar güçlü hissedebileceğimi düşündüm. Böylece operasyondan sonra da beni terk etmeyecek ve görüşebilecektik. Bu da uzun bir yol gibi görünmüştü."
     
    "Yıllarca bunalım yaşadım"

    9 yaşında annesini kaybeden sunucu, "Yıllarca annemin acısını atlatamadım. Onu çok özlüyordum. Kendimi çok çaresiz hissettim çünkü asla hiçbir şey onu geri getirmeyecekti. Daha sonra ablam Emily'i de aynı sebepten kaybettim. Sonra birden hayatımı böyle üzülerek tüketmek istemediğime karar verdim. Çünkü annem de ablam da bunu istemezdi. Ardından her geçen günüm için şükretmeye başladım ve ufak tefek üzüntülerimi bir kenara bıraktım." dedi. Operasyondan önce tüm ameliyat ekibiyle de dans eden Hermet'in cesareti ve neşesi diğer kadınlara da örnek oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mastektomi nedir?

    Angelina Jolie'nin yaptırmasıyla basında çok konuşulan mastektomi ameliyatı, BRCA1 ismi verilen gene sahip olan ve meme kanseri yaşama riskinin yüksek olduğu tespit edilen kadınlara uygulanabiliyor. Ailesinde çok fazla meme kanseri görülen kadınlar testi yaptırarak kendisi de yakalanma riskini öğrenerek mastektomiye karar verebiliyor. İki meme alındıktan sonra ise silikon kullanılarak meme tamir edilebiliyor.

    Papa'dan Charlie Hebdo yorumu: Eğer anneme küfür edilirse...

    Mahkeme'den 16:9 gökdelenleriyle ilgili flaş karar

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow