hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Facebook'un "kullanmak zorunda kalmayız inşallah" dedirten yeni özelliği

    Facebookun kullanmak zorunda kalmayız inşallah dedirten yeni özelliği
    expand

    Facebook, salgın hastalık, doğal afet ya da benzer kriz anlarında kullanılmak üzere yepyeni bir özelliğinin duyurusunu gerçekleştirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kimi zaman, telefon hatlarının kilitlendiği anlarda internet erişimine sahip olduğunu düşündüğümüzde, yakınlarımızın böylesi durumlarda iyi olup olmadıklarını internet aracılığıyla anlayabilmemiz mümkün oluyor.

    Facebook Güvenlik Kontrolü’nün çalışma mantığından bahsetmek gerekirse yaşanan afet anlarında, afetin gerçekleştiği bölgeye yakın olan insanlara bir bildirim iletiliyor.

    Bildirimde, durumunuzu arkadaşlarınızla paylaşmak için “Güvendeyim” butonuna basabiliyor ve yakın çevrenizi güvende olduğunuzdan haberdar edebiliyorsunuz.

    Google'ın Lollipop'lu ilk telefonu: Nexus 6

    Webrazzi'nin haberine göre size bildirim geldiğinde bir kriz masası sayfasına erişiyor, afetten etkilenen kaç arkadaşınız olduğunu, kaçının “güvendeyim” seçeneğini işaretlediğini ve kaç kişinin henüz bildirime cevap vermediğini görebiliyorsunuz.

    Google’ın da benzer anlarda hizmet veren bir kayıp kişi arama motoru bulunuyor.

    Facebook’un Safety Check adını verdiği ürünü, Facebook iOS, Android mobil uygulamalarının yanı sıra, Facebook web sürümünden de kullanılabiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Asla test etmek zorunda kalmayacağımızı temenni ettiğimiz ürünün sadece afet anlarında gelen bildirimle devreye girdiğini ve başka herhangi bir yerden ulaşılamadığını da belirtelim.

    Google ilk Android TV / Oyun konsolunu tanıttı: Nexus Player

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow