hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İngiliz ordusu Facebook taburu kurduğunu açıkladı!

    İngiliz ordusu Facebook taburu kurduğunu açıkladı
    expand

    İngiliz ordusu, sosyal medyanın etkin bir propaganda mecrasına dönüşmesi nedeniyle, sosyal medya üzerinde faaliyet gösterecek özel bir tabur kurduğunu açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni birliğin görevi, sosyal medyada propaganda yaparak düşmana karşı avantaj kazanmak. Ülkede Facebook Savaşçıları olarak isimlendirilen yeni bölüğün gerçek ismi ise 77. Tabur.

    Yeni taburun görevi, Sovyetler tarafından geliştirilen Refleksif Kontrol isimli bir yöntemi uygulayarak düşman üzerinde propaganda kontrolü sağlamak.Refleksif Kontrol yöntemi, iletişim araçlarını ve bilgi akışını kontrol ederek orduya avantaj sağlamak üzerine kurulu çok karmaşık ve zor ama çok da etkili bir propaganda yöntemi olarak biliniyor.

    Onunla Skype'ta yarım saat konuşmanın bedeli 300 dolar!

    77. Tabur 1500 kişiden oluşuyor ve tüm tabur sosyal medya uzmanı, hacker, bilişim uzmanı, yazılı ve sözlü iletişim uzmanı gibi özelliklere sahip. Bu yeni tabur Facebook ve Twitter'ı etkin olarak kullanıp düşman ülkelerin hem sivil yönetimlerine hem de askeri operasyonlarına zarar verecek propaganda operasyonları yönetecek. Veya diğer bir deyişler, artık sosyal medyada görüp okuduğumuz hiçbir şeye inanmamız gerektiği gerçeği İngiltere tarafından resmen kayıt altına alınmış bulunuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İspanyolları Türkiye'de şaşkına çeviren 35 şey!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow