hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ankaragücü taraftarları açlık grevine başlıyor

    Ankaragücü taraftarları açlık grevine başlıyor
    expand

    Yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı, 3 yılda Spor Toto Süper Ligi'nden 2. Lig'e düşen MKE Ankaragücü taraftarları açlık grevine başlıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2008 yılında Cemal Aydın ve Melih Gökçek'in yapmış olduğu güç birliğinin ardından yaşanan sorunlar nedeniyle Ankaragücü'nün bugünkü sorunları yaşadığını belirten taraftar Ayhan Aydoğan açlık grevine gideceklerini açıkladı.

     "Ben ve Ankaragücü sevdalı arkadaşlarım sadece tribünlerde, aşık olduğumuz renklerin destekçisiyiz. Hiçbir zaman maddi beklenti içerisinde olmadık ve olmayacağız" diyen Aydoğan, bugün borcu 80 milyonun üzerinde olduğunu hatırlattı.

    Aydoğan 23 Kasım Pazar günü saat 11.00'de açlık grevine Tandoğan'da başlayacaklarını açıkladı.

    Aydoğan, "Biz Ankaragücülüler olarak Atatürk'ün kurduğu ve isim babalığı yapmış olduğu,  kurtuluş savaşında taraftarlarının tamamının şehit olduğu kulübümüzün düştüğü bu durumdan kurtarmak için bunu yapacağız" ifadelerini kullandı.

    Kenan Evren'le birinci lige çıkmıştı

    12 Eylül 1980 tarihinde gerçekleşen darbenin spora etkilerinden birisi Ankaragücü'nü doğrudan ilgilendirir. Başkentin futbol takımının birinci ligde olması gerektiğini savunan Kenan Evren, o dönemde ikinci ligde mücadele eden kulübün birinci lige çıkartılması talimatını verir. Türkiye Kupası'nı kazanan futbol takımının hangi ligde oynadığına bakılmaksızın birinci lige çıkartılacağına dair kanun düzenlenir ve Türkiye Kupasını kazanan Ankaragücü birinci lige çıkar ve o yıldan sonra da 2012-13 sezonuna kadar ligden düşmez.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow