hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Banvit ezdi geçti

    Banvit ezdi geçti
    expand

    Beko Basketbol Liginin 27. haftasında lider Banvit, Olin Edirne'yi 101-58 yendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Banvit maça, Simmons ve Aminu'nun sayılarıyla başladı. 2. dakika 6-0 geçildi. Konuk Olin Edirne'nin Washington ile pota altında etkili olmasına karşın ev sahibi ekip hızlı hücumda, Aminu, Erkan ve Simmons ile bulduğu sayılarla 5. dakikada farkı 11 sayıya çıkardı: 14-3

    Banvit, skor üstünlüğünü elinde tutarak ilk çeyreği 20-7 önde bitirdi. Ev sahibi ekip, ikinci periyotta da savunma ve hızlı hücumda başarılı oldu. Olin Edirne, Washington ile aradaki farkı kapatmaya çalışsa da Prepelic'in sayılarıyla 16. dakikada farkı 20 sayıya (38-18) yükselten turuncu yeşilli takımda geri kalan bölümde, Simmons, Rowland ile etkili olunca devrede soyunma odasına 54-27 önde gitti.

    3. periyot Washington ve Rowland'ın karşılıklı basketleriyle başladı.

    Banvit, Olin Edirne'nin boş toplarını, Erkan, Aminu, Davis ile cezalandırınca 26 dakikada fark 31 sayıya (70-39) yükseldi. Maçın kontrolünü bırakmayan Banvit, Şafak, Aminu ile sayılar buldu. Aradaki farkı daha da açan turuncu yeşilli takım, son bölüme 80-46'lık skorla girdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son periyotta iyi savunmasını sürdüren Banvit, Prepelic, Talat ve Dusan, Olin Edirne maçın skorer oyuncusu Washington ile sayılar bulunca 34. dakika 88-54 geçildi.

    Son dakikalara oldukça rahat giren lider Banvit, karşılaşmadan 101-58 galip ayrıldı.

    Efes kazandı

    Beko Basketbol Ligi'nde Anadolu Efes, TOFAŞ'ı deplasmanda 84-78 yendi.

    Maçın başında Anadolu Efes, Birkan, TOFAŞ da Denmon ile 3 sayılık basketler buldu. Hızlı hücumlarda etkili olan konuk takım, dış şutlar ve pota altından bulduğu sayılarla 5. dakikayı 14-8 önde tamamladı. TOFAŞ, Doğan ve Balazic ile farkı kapatmaya çalışsa da ilk periyot, Anadolu Efes'in 17-14'lük üstünlüğüyle sona erdi.

    İkinci periyotta daha iyi bir oyun sergileyen Anadolu Efes, 15. dakika sonunda TOFAŞ'a 28-22 üstünlük kurdu. Rakibinin farkı kapatmasına izin vermeyen lacivert-beyazlılar, soyunma odasına 38-31 önde gitti.

    Oyunun kontrolünü, 3. çeyrekte de elinde tutan İstanbul temsilcisi, Cedi Osman ve Birkan'ın basketleriyle 24. dakikada farkı 10 sayıya (35-45) çıkardı. Anadolu Efes, hızlı hücumlardan kaydettiği sayılarla son periyot öncesi skoru 61-50'ye getirdi.

    Son periyotta rahat bir oyun sergileyen Anadolu Efes, 35. dakikasını 74-58 önde geçtiği maçı 78-84 kazandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow