hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Basketbolda Türk oyuncu oynatana "teşvik" dönemi

    Basketbolda Türk oyuncu oynatana teşvik dönemi
    expand

    Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Türk milli takımlarının Avrupa ve dünya şampiyonalarına en güçlü kadrolarla katılabilmesi için A Milli Takım'da yer alan veya seçilebilecek kapasitedeki sporcuların, kulüp takımlarında daha fazla süre ve sorumluluk alarak oynatılmasını teşvik etmek amacıyla bir proje hazırladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TBF'den yapılan açıklamada, projenin amacına uygun olarak belirlenmiş kriterleri yerine getiren kulüplere doğrudan nakdi olarak teşvik sağlanmasının planlandığı kaydedildi.

    Türkiye Basketbol 1. Ligi'nde mücadele eden kulüpleri kapsayan projede amacın, A Milli Takımı için yeni sporcuların yetişmesi veya mevcut milli sporcuların tecrübe kazanmalarının sağlanması olduğu kaydedilerek, "Takım kadrolarını oluştururken ve sezon içinde Türk sporculara daha fazla imkan vererek bu hedefe yönelik davranış sergileyen kulüplerimizin teşvik edilmesi hedeflenmiştir" denildi.

    Projenin, takımların play off maçları öncesi oynadıkları toplam 30 maçlık dönemi içerdiği, her sezon öncesi yaz döneminde düzenlenmiş Avrupa Şampiyonası, Dünya Şampiyonası, Olimpiyat Oyunları ve Akdeniz Oyunları'na katılmış takımların 12 kişiden oluşan resmi müsabaka kadrosunda yer almış 24 yaş altındaki sporcuları kapsadığı aktarıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galatasaray'dan suç duyurusu

    Teşvik kapsamında verilecek maddi desteklerle ilgili kriterler hakkında, şu ifadelere yer verildi:

    "1-Normal lig maçları boyunca her maçta, Türk sporcuların toplam oyunda kalma süresinin en az 80 dakika olması halinde 300 bin lira ödenir.

    2-Normal lig maçları boyunca her maçta, Türk sporcuların toplam oyunda kalma süresinin en az 50 dakika olması halinde 200 bin lira ödenir.

    3-Normal lig maçları sonunda Türk sporcuların toplam oyunda kalma süresi her maç için en az 20 dakika ve dönem sonu toplamının 1.500 dakikadan az olmamak kaydı ile en yüksek süreyi tutturan üç takıma sırasıyla 600 bin lira, 400 bin lira ve 300 bin lira ödenir.

    4-Yukarıdaki ortalama sürelerdeki 24 yaş ve daha küçük yaştaki milli sporcuların katkısı oranında ödüller artırılır."

    Projenin ilk etapta 2014-2015 ve 2015-2016 sezonlarında uygulanması kararı alındığı, çıkacak sonuçlara göre müteakip sezonlar için uygulanıp uygulanmamasına veya nasıl uygulanacağına yönelik kararın daha sonra verileceği aktarıldı.

    NBA'de Roman havası

    Yeni iPhone 9 Eylül'de tanıtılacak

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow