hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bayern-GS maçındaki "Aldi" poşetleri yılların intikamı mı?

    Bayern-GS maçındaki Aldi poşetleri yılların intikamı mı
    expand

    THY Euroleague'de Galatasaray Liv Hospital'in 72-66 zaferiyle tamamlanan Bayern Münih maçında tribünlerde yer alan poşetler sosyal medyada geceye damga vurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hürriyet'in internet sitesinde yer alan habere göre ünlü basketbol yorumcusu Kaan Kural'ın maç sırasında paylaştığı bir karenin ardından herkes fotoğraftaki alışveriş poşetlerini koltuklara kimin koyduğu tartışmasını başlattı.

    Çünkü fotoğrafta koltuklara konan poşetler bir dönem Almanların Almanya'da yaşayan Türkleri aşağılamak için simgesel olarak kullandığı 'Aldi' poşetleriydi. Kural, daha sonra bu poşetleri Almanların yerleştirmediğini ve bir yanlış anlaşılma olduğunu bu poşetleri oraya Türk taraftarların Almanlara gönderme yapmak için koyduğunu belirtti ve ilk tweet'indeki yanlış yönlendirmeden dolayı özür diledi.

    Fakat o poşetleri kimin koyduğu kesin olarak öğrenilemedi. Almanya'da bulunan Galatasaray kafileside olaydan haberdar olmadıklarını ve dolayısıyla bir bilgileri olmadığını belirttiler.

    ALDİ TORBALARI NE ANLAMA GELİYOR?

    Poşetlerin ne anlama geldiğine gelince,1997'de Almanya'da oynanan Bayern Münih - Beşiktaş karşılaşmasında Bayern taraftarları aynı torbaları Türk taraftarlara göstererek 'Sizin yeriniz burası' şeklinde tezahürat yapmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow