hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fenerbahçe Ülker Olympiakos'a boyun eğdi

    Fenerbahçe Ülker Olympiakosa boyun eğdi
    expand

    Fenerbahçe Ülker, Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 Turu F Grubu'ndaki üçüncü maçında Yunanistan'ın Olympiakos takımına 74-68 yenildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sarı-lacivertli takım bu turda gruptaki 2. yenilgisini aldı. Yunantemsilci ise 3'te 3 yaparak yoluna devam etti. İlk dakikalardaki karşılıklı basketlerin ardından, savunmadaki etkili oyununa, hücumdaki isabetli atışları da ekleyen sarı-lacivertliler, skor üstünlüğünü eline geçirdi. Preldzic ve Vesely ile etkili olan Fenerbahçe Ülker, 9. dakikada Bjelica'nın pota altından bulduğu sayı ile 18-11 öne geçti.

    Ev sahibi ekip, ilk çeyreği de 22-16 üstün tamamladı. İkinci çeyreğe Hunter ve Lafayette ile üst üste bulduğu sayılarla hızlı giren konuk ekip skoru 22-21'e getirdi. Olympiakos, üst üste atışlar kaçıran Fenerbahçe Ülker karşısında 15. dakikada Katsivelis ile bulduğu basketle 28-26 öne geçti.

    Skorun iki takım arasında yakın seyrettiği mücadelede Goudelock ile üst üste basketler bulan sarı-lacivertliler, 18. dakikaya girerken rakibine 34-30 üstünlük kurdu. Temposu düşen rakibi karşısında Dunston, Lojeski ve Printezis'in sayılarıyla 8-0'lık seri yakalayan Yunan temsilci, 19. dakikada skoru 38-34 lehine çevirdi.

    İlk yarıyı Spanoulis'in üç sayılık basketiyle noktalayan Olympiakos, devreye 43-36 önde girdi. Darden'in üçlüğüyle farkı 10'a taşıyarak (46-36) ikinci yarıya başlayan Olympiakos karşısında, savunmada sert oynayan Fenerbahçe Ülker farkı kapatmaya çalıştı. Rakibini dış atışlara yönlendiren sarı-lacivertliler, çok sayıda hücumdan boş döndüğü mücadelede, Preldzic ve Vesely'nin sayılarıyla 26. dakikada skoru 44-49'a getirdi. Bogdanovic ve Goudelock ile üst üste iki üç sayılık basket bulan sarı-lacivertliler, 29. dakikada farkı iki sayıya düşürdü (50-52). Ancak konuk ekip, üçüncü çeyreği de 56-52 önde geçti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son bölüme bu kez Fenerbahçe hızlı girdi. Bjelica, Goudelock ve Bogdanovic ile üst üste sayılar bularak 7-0'lık seri yapan sarı-lacivertliler, 32. dakika geçilirken maçta 59-56 öne geçti. Bu periyottaki ilk basketi 34. dakika biterken Mantzaris ile bulan Olympiakos, 35. dakikada Lojeski'nin boş pozisyondaki turnikesiyle skoru 60-60 eşitledi. 37. dakikada Bjelica ile 62-60 öne geçen Fenerbahçe Ülker, savunmadaki direncini koruyarak, 38. Goudelock'un üç sayılık basketiyle skoru 66-62'ye getirdi. Olympiakos, çekişmeli geçen mücadelede Spanoulis'in faul atışlarından kazandırdığı sayılarla bitime 1 dakika 24 saniye kala skora 68-68'lik eşitliği getirdi. Goudelock ile boş döndüğü hücumun ardından, Spanoulis ile bitime 17.8 saniye kala bulduğu üç sayılık basketle 71-68 öne geçen Olympiakos, karşılaşmayı 74-68 kazandı.Sarı-lacivertliler son dakikasında etkili olamadığı mücadelede, taraftarının yoğun desteğine rağmen sahadan yenik ayrıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olympiakos'ta ikinci çeyreğin ilk dakikalarında sakatlanan Lafayette oyundan çıktı ve maçın diğer bölümünde görev almadı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow