hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fenerbahçe Ülker'e 40 bin lira ceza

    Fenerbahçe Ülkere 40 bin lira ceza
    expand

    Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, Fenerbahçe Ülker'e, Beko Basketbol Ligi play-off final serisinde Galatasaray Liv Hospital ile yaptığı 5. maçta yaşananlar nedeniyle toplam 40 bin lira para cezası verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kurul toplantısının ardından yapılan açıklamada, sarı-lacivertli takıma, küfürlü tezahürat, sahaya patlayıcı madde atılması, rakip takım bencine ve antrenörüne tükürülmesi ve yabancı maddeler atılması nedenleriyle 25 bin lira, play-off serisi öncesinde düzenlenen güvenlik toplantısında misafir takım yöneticileri için loca tahsis edilmesi yönünde karar alınmasına rağmen söz konusu maçta kendilerine tribünde yer verilmesi nedeniyle de 15 bin lira ceza verildiği bildirildi.

    Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu'nun aldığı kararlar şöyle:

    "Fenerbahçe Ülker taraftarlarının eylemlerine uyan Disiplin Yönergesi'nin 7, 11.6, 28.1, 29.1 ve 29.2.6 maddeleri gereğince, müsabaka öncesinde küfürlü tezahüratlarda bulunulması ve sahaya patlayıcı madde atılması, müsabaka sırasında rakip takım aleyhinde sürekli küfürlü tezahüratlarda bulunulması, müsabaka bitiminde rakip takım bencine ve antrenörüne tükürülmesi ve yabancı maddeler atılması, tüm bu olaylar neticesinde iki kez anons yapılmasına ve müsabakanın duraksamasına sebebiyet verilmesi nedenleriyle, Fenerbahçe Spor Kulübü Erkek Basketbol Şubesi'nin 25.000 lira para cezası ile tecziyesine, Play-off serisi öncesinde düzenlenen güvenlik toplantısında misafir takım yöneticileri için loca tahsis edilmesi yönünde karar alınmasına rağmen söz konusu müsabakada kendilerine tribünde yer verilmesi nedeniyle eylemlerine uyan TBL Yönetim Esasları Yönergesi'nin 99.5 ve 99.9 maddeleri ile Disiplin Yönergesi'nin 7, 11.6 ve 19. maddeleri gereğince, Fenerbahçe Spor Kulübü Erkek Basketbol Şubesi'nin 15.000 lira para cezası ile tecziyesine, iş bu kararın ilgiliye tebliğine, Disiplin Yönergesi'nin 51. maddesi çerçevesinde para cezalarının 30 gün içinde ödenmesi gerektiğinin bildirilmesine oy birliği ile karar verildi."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow